emporikos
Την περασμένη Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης, κ. Κωνσταντίνο Μαράβα και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πύλης κ. Βασίλειο Κανέλα.
Παρόντες στην συνάντηση, ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Στέφανος Παιδής, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Δούλαλας, καθώς και η Πρόεδρος ΟΚΠΑΔ Πύλης, κα Μαρίνα Πανάγου .
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τα θέματα αφορούσαν:
1. Το στάδιο των ενεργειών για την επαναλειτουργία Υπεραστικού Σταθμού ΚΤΕΛ στην Πύλη.
2. Την μεταφορά της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το αμαξοστάσιο.
3. Την αντιμετώπιση προβλημάτων σε σχέση με τα αδέσποτα, μετά από καταγγελίες πολιτών και επιχειρηματιών.
4. Χρήση της υδροφόρας του Δήμου εντός πεζοδρόμου για καθαρισμό μετά το πέρας της λαϊκής και εντός Πύλης περιστασιακά κατά τους θερινούς μήνες για αντιμετώπιση περιπτώσεων καύσωνα.
Πιο συγκεκριμένα:
– οι ενέργειες για την επαναλειτουργία του σταθμού ΚΤΕΛ είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένεται η λειτουργία του.
– για την μεταφορά της λαϊκής ο εμπορικός σύλλογος διενήργησε έρευνα με ερωτηματολόγια και η πλειοψηφία των καταστηματαρχών εξέφρασε την αντίθεσή της. «Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε αν δεν έχουμε εικόνα σχεδίων αρχιτεκτονικών ή φωτορεαλιστικών της νέας στεγαζόμενης αγοράς», ήταν η απάντησή τους.
Επίσης, από τον Εμπορικό Σύλλογο, αναμένονται οι μελέτες-προτάσεις για ανάδειξη του πεζόδρομου και ενίσχυση της εμπορικής κίνησης σε αυτόν, προτού συνηγορήσει στη μεταφορά της λαϊκής.
– Για το θέμα των αδέσποτων, από πλευράς Εμπορικού, θα γίνει προσπάθεια για συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου να ανατεθεί το έργο της περισυλλογής και φιλοξενίας τους σε αρμόδια εταιρία ή φιλοζωική οργάνωση. Έτσι η αγορά της Πύλης θα είναι πιο φιλόξενη, καθαρή και ασφαλής από επιθέσεις αδέσποτων. Ταυτόχρονα τα άτυχα αυτά ζώα θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση και διαβίωση σε καταλληλότερο περιβάλλον.
– Η χρήση της υδροφόρας προς το παρόν δεν θα ξεκινήσει έως ότου υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών καταστημάτων του πεζόδρομου, ενώ η χρήση εντός Πύλης, έστω περιστασιακά τις ημέρες καύσωνα, θα πρέπει να εξεταστεί αν είναι εφικτή λόγω φόρτου εργασιών των υπηρεσιών καθαριότητας.
Με το πέρας της επίσκεψης τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου Πύλης για την φιλοξενία και τη διάθεση που είχαν να ακούσουν τη γνώμη και τις προτάσεις τους.
Για την εξέλιξη των παραπάνω θεμάτων, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης, δήλωσε ότι θα υπάρχει ενημέρωση καθώς και για ό,τι νεότερο θέμα υφίσταται προς ανάδειξη.
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μικροί μαθητές στην Πύλη, βρήκαν πορτοφόλι & το παρέδωσαν στην Αστυνομία

Άλλη μια αξιέπαινη πράξη, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά-μαθητές Γυμνασίου, έλαβε χώρα χθες…