IMG_6503

Πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας Ενημερωτική Εκδήλωση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τρίτη 3 Μαΐου στις 12.30 με θέμα «Η Μετάβαση προς μια Κλιματικά Ουδέτερη Περιφέρεια».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας.

Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας παρουσίασε αναλυτικά το Σχέδιο του σημειώνοντας τα εξής.. Το πρόγραμμα  «Θεσσαλία».. Η Μετάβαση προς μια Κλιματικά ουδέτερη Περιφέρεια.

Ο κ. Κουρέτας ανέφερε ότι στο πρόγραμμα μετέχει ήδη ο Δήμος Τρικάλων και η Περιφέρεια προετοιμάζει τον φάκελο για την ένταξη της Λάρισας, Βόλου και Καρδίτσας. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η ένταξη του συνόλου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Ευθύμιος Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για τις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030.

Ακολούθησε η ομιλία από  το μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χρύση Νικολαΐδη.

Παρόντες ήταν Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμαρχοι της Θεσσαλίας Πρόεδροι Επιμελητηρίων και άλλοι παράγοντες.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Συνεργασία Δημοτικού Σχολείου Πύλης και 18ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων

«Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την α…