u-p-999x862

Τα ελληνικά αρνίσια παϊδάκια κατέκτησαν την κορυφαία θέση στο διεθνή κατάλογο γαστρονομικών απολαύσεων Taste Atlas.

 Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τα 100 καλύτερα πιάτα με αρνί παγκοσμίως. Εκτός από τα παϊδάκια, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται επίσης και άλλες τέσσερις ελληνικές συνταγές με αρνί, οι οποίες κατέχουν εξέχουσες θέσεις.
Στην ογδόη θέση της λίστας διακρίνεται το παραδοσιακό πιάτο «κλέφτικο», ενώ στην ενδέκατη θέση αναφέρεται το αναγνωρισμένο «τσιγαριστό». Στην εικοστή πρώτη θέση αναδεικνύεται η εκλεκτή γαστρονομική συνταγή του «αρνιού με πατάτες, ψημένη στον φούρνο», ενώ στην εικοστόδευτε θέση αναφέρεται το «αντικριστό».
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-04-16 120012

Αναφορικά με τον ερχομό των γιορτινών ημερών του Πάσχα, παρσατηρείται η έντονη αύξηση των τιμών του αρνιού.

«Οι τιμές εφέτος θα είναι λίγο πιο ανεβασμένες. Οι πρώτες ύλες έχουν γίνει πολύ ακριβές. Υπάρχουν λιγότερα αρνιά, δεν είναι όπως άλλα χρόνια», αναφέρουν κτηνοτρόφοι της Κρήτης, με καταναλωτές να σημειώνουν πως ακόμη και αν πάρουν τελικά αρνί για το πασχαλινό τους τραπέζι, θα σκεφτούν δύο και τρεις φορές την ποσότητα, μιλώντας στο STAR.

Σε συνοικιακά κρεοπωλεία πωλείται έναντι 13 ευρώ – 14 ευρώ / κιλό, με τους επαγγελματίες να προετοιμάζουν τους πελάτες ότι το κόστος θα «σκαρφαλώσει» στα 15 ευρώ.

Πηγή:enimerotiko.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…