Sarakatsanikos gamos (Arxiki)

Με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο και με αρκετή δόση παράδοσης, τέλεσαν τον γάμο τους σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 ο Αποστόλης Κωσταρέλλος & η Αριάννα Μπέλλερ με το ιερό μυστήριο να τελείται στον Ι. Ναό της Πόρτας Παναγιάς, που βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό στις όχθες του Πορταϊκού στην Πύλη, ερχόμενοι αυτοί δε, εις σάρκαν μία, μετά των ιερών δεσμών του γάμου, σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, με όλους τους παραβρισκόμενους προηγουμένως να έχουν υποβληθεί σε PCR test, κατά του κορονοϊού.

Το ευτυχές ζευγάρι, ενώπιον Θεού, συγγενών & φίλων, έδωσαν όρκους αιώνιας πίστης & αγάπης, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και χαράς στους παρευρισκόμενους. Δάκρυα χαράς που απρόκλητα κύλησαν στα πρόσωπα των γονιών, ενώ τα χαμόγελα και πειράγματα δε, περίσσεψαν στους φίλους…

Τα νυφικά στέφανα άλλαξαν ο Στέφανος Πολυγένης και Άλκης Αργυρίου, ενώ το μυστήριο τέλεσε ο π. Δημ. Καλλαντζής.

Γαμπρός & κουμπάροι, ξεκινώντας πρωί από το χωριό του γαμπρού το Γοργογύρι και ντυμένοι με γνήσιες παραδοσιακές φορεσιές, που φορούσαν οι Έλληνες της επαναστατικής περιόδου του 1821 σε επίσημες περιστάσεις, έφτασαν ιππήλατοι στην Εκκλησία, για να πάρουν την θέση τους στην Δυτική είσοδο του Ναού, αναμένοντας την νύφη, η οποία έφτασε με αλογάμαξα λίγο αργότερα, την οποία έσερναν δύο γνήσια λευκά & πανέμορφα ισπανικά άτια, με νυφικό που προσιδίαζε στα της εποχής του ’21 στυλιστικά δεδομένα.

Η απόφαση για αυτή τους την επιλογή ήταν κοινή κι όπως δήλωσε στο PyliNews.gr, ο πανευτυχής γαμπρός, πάρθηκε εναρμονιζόμενη με τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, θέλοντας έτσι να τιμήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο και μέσα από την πιο προσωπική & ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους, τον αγώνα & την αυτοθυσία των ευκλεών προγόνων μας, που χάρισαν στις επόμενες γενιές των Ελλήνων, το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό, την …ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!.

Ο Αποστόλης & η Μαριάννα με την αγάπη τους να τους ενώνει, ξεκινούν το κοινό τους ταξίδι με τις ευχές και του PyliNews.gr να τους συντροφεύουν, καθώς & “Βίον μακρόσυρτον & ανθόσπαρτον”!!!

Με το πέρας του μυστηρίου, το ζεύγος δεξιώθηκε τους εκλεκτούς καλεσμένους του, στην γνωστή κοσμική Ταβέρνα του οικισμού «Το χάνι του Σουφλιά».

*Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραδοσιακές στολές, οι ανδρικές, αλλά & κάποιες στυλιστικές πινελιές στο νυφικό της νύφης, έγιναν από την κα Βασιλική Ασημακοπούλου-Παπαμιχαήλ, η οποία διατηρεί εργαστήριο κατασκευής, συντήρησης & επιδιορθώσεων παραδοσιακών στολών στα Τρίκαλα.

Sarakatsanikos gamos (31)

Sarakatsanikos gamos (27)

Sarakatsanikos gamos (26)

Sarakatsanikos gamos (25)

Sarakatsanikos gamos (24)

Sarakatsanikos gamos (23)

Sarakatsanikos gamos (21)

Sarakatsanikos gamos (20)

Sarakatsanikos gamos (16)

Sarakatsanikos gamos (15)

Sarakatsanikos gamos (14)

Sarakatsanikos gamos (13)

Sarakatsanikos gamos (12)

Sarakatsanikos gamos (11)

Sarakatsanikos gamos (10)

Sarakatsanikos gamos (9)

Sarakatsanikos gamos (7)

Sarakatsanikos gamos (6)

Sarakatsanikos gamos (4)

Sarakatsanikos gamos (3)

Sarakatsanikos gamos (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…