agor

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, η επιστροφή στις ελεύθερες μετακινήσεις σηματοδοτεί την αρχή  μιας νέας δυναμικής για τον τουρισμό. Αλλά και την ανάγκη να ξανασκεφτούμε και να ανασχεδιάσουμε το τουριστικό μοντέλο σύμφωνα με τις νέες ανάγκες της εποχής και των επισκεπτών. Να προχωρήσουμε σε «REthinkingTourism»,  όπως είναι το  θέμα  προβληματισμού που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού με αφορμή τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2022.  

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπάθησε από την  πρώτη στιγμή, με χρηματοδοτικά εργαλεία, να  στηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις και να προωθήσει του προορισμούς της Θεσσαλίας αναδιαμορφώνοντας συνεχώς το πλάνο της,  σχετικά με τη στόχευση  δυνητικών αγορών. 

Σήμερα κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον του τουρισμού στη Θεσσαλία. 

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ημέρα τουρισμού είναι κάθε μέρα, γιατί καθημερινά οργανώνουμε, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε  στοχευμένες δράσεις προβολής των προορισμών. 

Οι στόχοι μας παραμένουν σταθεροί: 

– Αύξηση του μεριδίου της αγοράς του τουρισμού της Θεσσαλίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με τη διατήρηση των παλαιών αγορών και την αναζήτηση νέων για την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών.

-Προώθηση των συνεργειών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ενίσχυση των προσπαθειών για τη δημιουργία ολοκληρωμένων  τουριστικών δικτύων με βάση τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. 

-Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και  άμβλυνση της εποχικότητας του τουριστικού επαγγέλματος, με διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. 

-Αξιοποίηση όλων των δεδομένων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προορισμών της Θεσσαλίας, με ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού.

Η σημερινή ημέρα μας θυμίζει ότι νέες  προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με εγρήγορση και με ευελιξία, με στοχευμένες δράσεις για την καλύτερη, ισόρροπη προβολή των προορισμών της Θεσσαλίας.

Δείτε περισσότερα  για τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας  στa  site mythessaly.comgothessaly.gr και στα  social media  Thessaly (facebook,  youtube)   και  MyThessaly (instagram)

 

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή πάλη: Ο προπονητής μας… ο δάσκαλός μας

Προπονητής: αυτός που προετοιμάζει συστηματικά αθλητή.  Δάσκαλος: αυτός που καθοδηγεί και …