6b8163e43f7345c5b0d58a6980b5e436

Στο TV100 μίλησε ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, ο οποίος μαζί με τον αδερφό, Χαλούκ, είναι οι δύο ηγέτες της εταιρείας Baykar η οποία κατασκευάζει τα drone τύπου Bayraktar, Akıncı και Kızılelma, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων, στα πεδία μαχών της Συρίας, της Λιβύης, του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της Ουκρανίας.

Πλέκοντας το εγκώμιο του έργου του, ο γαμπρός του Ερντογάν, ο οποίος επωφελείται τα μέγιστα, από την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, καθώς πλέον όλο το βάρος της αμυντικής και εξαγωγικής παραγωγής έχει πέσει πάνω του, ενώ παράλληλα το TCG Anadolu μετασκευάστηκε για να φιλοξενεί τα drone του και όχι αεροσκάφη, ο Μπαϊρακτάρ, είπε:

 «Όλος ο κόσμος είδε με την Τουρκία τι μεγάλο όφελος προσφέρουν στον πόλεμο ενάντια στα υπάρχοντα συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Φάνηκε για πρώτη φορά στο Ιντλίμπ, μετά στη Λιβύη και στο Καραμπάχ, τώρα στην Ουκρανία».

Δήλωσε ότι ετοιμάζουν υπερηχητικό μοντέλο, ενώ παράλληλα προχώρησε σε σύγκριση των F-35 με τα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Kızılelma της Τουρκίας: »»Υπάρχουν αεροπλάνα. Τα αεροπλάνα 5ης γενιάς έχουν πολύ προηγμένα ραντάρ και πυρομαχικά. Η χώρα μας αναπτύσσει επίσης αεροπλάνα 5ης γενιάς αυτή τη στιγμή. Το Kızılelma θα ξεπεράσει τα αεροπλάνα 5ης γενιάς στο μέλλον», είπε ο Μπαϊρακτάρ».

Προχωρώντας και σε μία σύγκριση μεταξύ των Akıncı και Kızılelma, είπε ότι το δεύτερο μοντέλο, ως πιο προηγμένο από το πρώτο, θα είναι σε θέση «να μάχεται εναντίον αεροσκαφών και θα έχει περισσότερες δυνατότητες ως προς την ταχύτητα».

«Στο Καραμπάχ δόθηκαν μετάλλια στον αποθανόντα πατέρα μου, εμένα και τον αδελφό μου. Σίγουρα πρόκειται για μεγάλα έργα, πρέπει να υποστηριχθούν με γενναιοδωρία. Όταν κοιτάμε την αμυντική βιομηχανία, ειδικά όταν κοιτάμε την πλευρά του κράτους, ένα πολύ μεγάλο μέρος της είναι κρατικό. Όταν κοιτάς τον κόσμο, είναι δύσκολο ή και αδύνατο να βρεις κάποιον σαν την Baykar. Στην αμυντική βιομηχανία, δεν θα βρείτε άλλη εταιρεία που κερδίζει το 98% των εσόδων της από τις εξαγωγές και να έχει αύξηση 75% στα έσοδά της».

Πηγή:capital.gr (Πέτρος Κράνιας)

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…