Outras Kostas

Σε σχεδιαστικό οίστρο βρίσκεται αυτό το διάστημα η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κ. Ούτρα, λάτρη και γνώστη της δυναμικής των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, να διανύει κάθε μέρα πολλά χιλιόμετρα για επαφές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επίτευξη και νέων στόχων που θέτει για τον Δ. Πύλης, ο ίδιος & οι συνεργάτες του.

Έτσι και στο πλαίσιο «εκμετάλλευσης » της ακίνητης δημοτικής περιουσίας, από πλευράς δημοτικής Αρχής, που την αποτελούν ως επί το πλείστον κτίρια εγκαταλελειμμένα – αχρησιμοποίητα, χωρίς ταυτότητα πλέον,  έρμαια στη φθορά του χρόνου, που πληγώνουν τον αστικό ιστό της πόλης ή του χωριού, ο Αντιδήμαρχος, θεωρεί ότι αυτά υπό προϋποθέσεις και ύστερα από κατάλληλες παρεμβάσεις και στρατηγικές διαχείρισης και αξιοποίησης, μπορούν να αποτελέσουν φορέα ευκαιριών για αστική αναζωογόνηση και ανάπτυξη.

Στις εγκαταστάσεις ενός εξ αυτών ο κ. Ούτρας, βλέπει και την σύσταση Συνεδριακού Κέντρου, το οποίο μπορεί και θα δώσει άλλη όψη και προπαντός οικονομική ανάταση στην ευρύτερη περιοχή του Δ. Πύλης, στην οποία αυτό θα λειτουργήσει!

«Τα Πλεονεκτήματα του Επαγγελματικού & Συνεδριακού Τουρισμού/MICE είναι πολυάριθμα και πολύ σημαντικά και για την τοπική οικονομία», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Πύλης κ. Κώστας Ούτρας.

Και συνεχίζει …. «Ο Συνεδριακός Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάκαμψης και ανάπτυξης μιας περιοχής, καθώς συμβάλλει στην οικονομία, ενισχύει την απασχόληση και μπορεί να διαφημίσει τον τόπο μας στο Πανελλήνιο, συμβάλλει στη δημιουργία εισοδήματος (που πολλές φορές είναι 7πλάσιο από αυτό του μαζικού Τουρισμού), και αποτελεί πηγή εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους & για τον Δήμο.

Συγκεκριμένα, ο Συνεδριακός Τουρισμός προσελκύει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος που ταυτόχρονα αποτελούν και πρεσβευτές του τόπου στο ευρύ ελληνικό κοινό, ακόμα και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την περιοχή σε κοινό υψηλού επιπέδου. 

Οι συμμετέχοντες ενός συνεδρίου/εκδήλωσης ξοδεύουν χρήματα ενισχύοντας την τοπική οικονομία, δημιουργώντας άμεσο και έμμεσο τζίρο συνδυάζοντας την επαγγελματική δραστηριότητα με τη διασκέδαση, ενώ έτσι επιτυγχάνεται και η επέκταση της τουριστικής περιόδου, καταπολεμώντας την εποχικότητα του Τουρισμού και στην περιοχή μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, έχω δώσει εντολή στους συνεργάτες μου, για την εξεύρεση χρηματοδοτικής πηγής, που μπορεί να ανταποκριθεί, σε αυτά που σχεδιάζουμε. Ένα δύσκολο εγχείρημα, αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε και προπαντός να το στηρίξουμε όλοι.»

Ο προγραμματισμός έργων από τον Αντιδήμαρχο συνεχίζει και με ένα άλλο έργο, το οποίο δύναται να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ορεινού όγκου του Δήμου. Πρόκειται για την λειτουργία της Σχολής κανόε-καγιάκ, με τις εγκαταστάσεις της στην γέφυρα «Αλεξίου», να είναι σε ετοιμότητα κατά 80%, ενώ απομένει να ολοκληρωθεί το υπόλοιπο 20% και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στον οποίο μάλιστα θα λειτουργήσει και Σταθμός Φόρτισης Ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αναφορικά με την κατασκευή και λειτουργεία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής (ΠΚΑ), θέμα το οποίο έφερε προς συζήτηση στο ΔΣ ο δημ. σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Ευαγγ. Κουτής, φαίνεται πως και εκεί ο Αντιδήμαρχος Τ.Ε., είναι ένα βήμα μπροστά, καθώς η μελέτη κατασκευής του πάρκου, βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Από τα πλάνα του Αντιδημάρχου, δεν θα μπορούσε να λείψει και μια στρατηγική επένδυση στον κόσμο των κυνηγών, με την περαιτέρω αξιοποίηση των αγωνιστικών τερέν της μπεκάτσας στην Βλάχα, όπου διεξάγεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε άγριο θήραμα και μάλιστα με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η επαναλειτουργία των ρεζερβών ή ΕΚΠ(Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές) εξετάζεται, ενώ η ΖΕΣ (Ζώνη  Εκπαίδευσης Σκύλων) στους Γόμφους θα ενισχυθεί με την κατασκευή κερκίδας, για την φιλοξενία του πολυπληθούς κοινού, που κάθε Άνοιξη οι αγώνες ΑΚΙ-ΕΚΙ σκύλων «δεικτών», μονοπωλούν το ενδιαφέρον των κυνηγών, σε πανελλήνιο επίπεδο!!!

Μάλιστα η ύπαρξη οργανωμένων εγκαταστάσεων κυνηγιού και κυνοφιλίας στον Δ. Πύλης, είναι επιβεβλημένη για έναν παραπάνω λόγο, αφού το 2025 ο Δ. Πύλης & στην Δ. Αιθήκων και στο Περτούλι, θα φιλοξενήσει το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκύλων Εργασίας!!!»

Αυτά και μια σειρά άλλων έργων που έχουν μπει σε γραμμή υλοποίησης από την προηγούμενη θητεία, ετοιμάζονται από τον αεικίνητο ορεινό αυτοδιοικητικό και το μόνο που απομένει είναι να δούμε από δω και πέρα, όλα αυτά σιγά-σιγά, να παίρνουν σάρκα και οστά.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Την Κυριακή 11/2 στο Σύνταγμα, το Συλλαλητήριο κατά του Νομοσχεδίου για τον Γάμο και την Τεκνοθεσία των Ομόφυλων

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στις 15:00 στο Σύνταγμα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία & Σύ…