unnamed

Μια διοργάνωση της διαΝΕΟσις και του Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SEESOX) την Τετάρτη 7/4 στις 18:30.

Η διαΝΕΟσις και το Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SEESOX) σας προσκαλούν σε μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Η Νέα Ελληνική Διασπορά» την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 18:30.

Ποιο είναι το προφίλ των Ελλήνων της νέας ελληνικής διασποράς; Σε ποιο βαθμό και υπό ποιες συνθήκες μπορούν και επιθυμούν οι Έλληνες να συνεισφέρουν στην Ελλάδα; Υπό ποιες προϋποθέσεις θα επέστρεφαν στη χώρα; Για ποιους λόγους επέλεξαν κάποιοι να επιστρέψουν; Ποια εμπόδια συνάντησαν; Και πώς επηρεάζει η πανδημία την απόφασή τους;

Η συζήτηση θα έχει διάρκεια περίπου μίας ώρας και κατά τη διάρκειά της, υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου, θα τοποθετηθούν οι:

Μανώλης Πρατσινάκης, Λέκτορας μεταναστευτικών σπουδών και Ερευνητής-Υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση στη Σχολή Ανθρωπολογίας και Μουσειακής εθνολογίας, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αναπληρωτής συντονιστής τους προγράμματος για την ελληνική διασπορά στο Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEESOX), Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας της διαΝΕΟσις για την ελληνική διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όθων Αναστασάκης, Διευθυντής του Κέντρου Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Αλέξης Πατέλης, Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Στη συζήτηση θα τοποθετηθούν με τις παρεμβάσεις τους, επίσης, Ελληνίδες και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, ή που ζούσαν το προηγούμενο διάστημα και επέλεξαν να επιστρέψουν στη χώρα.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Δηλώστε Συμμετοχή
Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…