6776767

Με τον φανό “Ο λάκκος του Μαγγάνη” το Δημοτικό Χορευτικό Τρικάλων υποδέχτηκε έθιμο της Κοζανίτικης Αποκριάς. Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, μέσω άλλων πεζοδρόμων και αφετηρία το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων “Αθανάσιος Τριγώνης”, οι μουσικοί και τα μέλη του φανού από την Κοζάνη, μαζί με τα μέλη του Δημοτικού Χορευτικού των Τρικάλων έδωσαν ιδιαίτερο αποκριάτικο χρώμα. Κέφι, χορός, τραγούδι παραδοσιακό, με το κέντρο των Τρικάλων να μετατρέπεται σε μεγάλη πίστα χορού, καθώς εκατοντάδες τρικαλινοί/ες μετείχαν στο έθιμο αυτό.

Ο “φανός” συνίσταται στο άναμμα φωτιάς, γύρω από την οποία, με παραδεισιακά όργανα, κυριαρχούν ο χορός και τα σκωπτικά δίστιχα τραγούδια.

34543543

Παρόντες από τον Δήμο Τρικκαίων, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Μιχάλης Λάππας και η εντεταλμένη σύμβουλος δημοσίων σχέσεων Εφη Λεβέντη, που “μυήθηκαν”, όπως όλοι οι παριστάμενοι/ες, σε μια διαφορετική Αποκριά.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων συνεχίζονται με παιδικό πάρτι το πρωί της Κυριακής 2 Μαρτίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και με πλήθος παραδοσιακών εκδηλώσεων σε χωριά του Δήμου την Καθαρά Δευτέρα.

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Πότε η επόμενη πληρωμή

Πότε οι δικαιούχοι στο επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη πληρωμή. Οι δ…