to xani arxiki

Εν μέσω συγγενών & φίλων ο Θανάσης Μπατσικώστας, πραγματοποίησε χθες βράδυ, Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, τα εγκαίνια το παραδοσιακού Καφέ – Πανατοπωλείου «Το Χάνι του Γώγου». Την τελετή των εγκαινίων, πραγματοποίησε ο ιερέας της Ενορίας π. Θανάσης Καλογερόπουλος.

Ο Θανάσης και η σύζυγός του Χαρούλα, γνωστοί για την αγάπη τους για το χωριό, με ύφος & γνώμονα την διατήρηση της αυθεντικής παράδοσης, με την κίνησή του αυτή, έρχονται να συνεχίσουν μια παράδοση 113 χρόνων, αναβιώνοντας μνήμες, από μιαν άλλη εποχή, αυτή της παραδοσιακής κοινωνίας που ο χρόνος κυλούσε αργά, με επίκεντρο την απλή καθημερινότητα των ανθρώπων της υπαίθρου, τότε που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης από το Χάνι κυρ Στέφανος Γώγος, ήταν εκεί πάντα «παρών» για να εξυπηρετήσει με απλότητα & πάντα με το χαμόγελο στο στόμα, τον συγχωριανό του, τον επισκέπτη, τον ταξιδιώτη, καθώς το χάνι του ήταν το πέρασμα για τα χωριά πίσω από την Γγκρόπα».

Το παραδοσιακό Παντοπωλείο στην Άνω Παλαιοκαρυά, σύμφωνα με το νέο του ιδιοκτήτη Θανάση Μπατσικώστα, είναι ένα από 11 που λειτουργούν σε όλη την χώρα κατ΄ αυτόν τον τρόπο, στεγάζεται στο ισόγειο ενός πέτρινου διώροφου κτιρίου, του ίδιου κτιρίου εδώ & 113 χρόνια, χωρίς να αλλάξει τίποτα, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο & την άγρια ομορφιά του επιβλητικού φαραγγιού της Παλαιοκαρυάς.

Περνώντας κανείς το κατώφλι του, είναι σα να μπαίνεις σε ένα «Μουσείο αναμνήσεων», σα να περνάς μια αόρατη πύλη χωροχρόνου, που σε οδηγεί χρόνια πίσω και νιώθεις το χρόνο να έχει σταματήσει, κάπου ανάμεσα στο 1930 με ’50, μένοντας όλα τα ίδια…τα ράφια, οι πάγκοι, το ξύλινο ταβάνι, τα σκεύη του καφενείου, ακόμα και η μεταλλική ζυγαριά με τα αντικριστά τάσια & τα κοκοράκια της να δηλώνουν ακριβώς το ζύγι, χωρίς παρεκτροπές και στους σημερινούς πελάτες του καταστήματος.

Στο «Χάνι του Γώγου» σήμερα μπορεί κανείς να κάνει τα ψώνια του, όπως όταν κάποιος πηγαίνει σήμερα σε ένα άψυχο mini market, να απολαύσει το καφεδάκι, το ουζάκι & τσιπουράκι του συνοδεία εκλεκτών μεζέδων, κάτω από τον παχύ ίσκιο των αιωνόβιων πλατάνων & το γλυκό κελάρισμα των νερών του Παλαιοκαρίτη, που ρέει ακριβώς από κάτω.

Το κατάστημα λειτουργεί, τώρα το Καλοκαίρι, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από το χάραμα έως αργά το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακα, δουλεύει και ως ψησταριά.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλ.:2434 0 81450 & 6987 943 185.

to xani (1)

to xani (2)

to xani (3)

to xani (4)

to xani (5)

to xani (7)

to xani (8)

to xani (9)

to xani (10)

to xani (14)

to xani (15)

to xani (16)

to xani (17)

to xani (18)

to xani (19)

to xani arxiki

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

ΔΑ Δ. Μετεώρων: Ο κ. Παπαχρήστος για ακόμη μια φορά εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας «Ανοι…