Kynhgetikos Pylis Logo

«Πυρ και μανία» είναι και ο κυνηγετικός  κόσμος του Δ. Πύλης, με το Νομοσχέδιο της «τελευταίας στιγμής», όπως το χαρακτηρίζουν, του Υπουργείου Εσωτερικών  «περί ευζωίας των ζώων», θεωρώντας τοι συν τοις άλλοις τρικλοποδιά, καθώς έγινε με Υπουργική απόφαση την 20η Απριλίου 2023, ημέρα διαλύσεως της Βουλής λόγω εκλογών.

Πρώτη κίνηση των κυνηγών το Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο και έπεται συνέχεια…

Παρακάτω αυτούσιο το Διάβημα Διαμαρτυρίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης…

ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η ενέργεια της τελευταίας στιγμής του Υπουργείου Εσωτερικών, με Υπουργική απόφαση την 20η Απριλίου 2023 ημέρα διαλύσεως της Βουλής λόγω εκλογών, να δρα εκτός του πλαισίου και των διαδικασιών της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο περί ευζωίας των ζώων, οδηγεί σε αντίθεση όλων όσων μας υποσχεθήκατε.

Είναι, επομένως, πρόδηλο ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Κος Πέτσας, έχοντας τη στήριξη του Πρωθυπουργού (;), επιθυμεί να ευτελίσει την κυνηγετική οικογένεια, μετατρέποντας τους κυνηγούς ως πολίτες ενός κατώτερου κράτους.

Αυτόματα δημιουργούνται δύο ερωτήματα:

α) Υπάρχει σήμερα κωδικός ηλεκτρονικού παράβολου που απαιτείται για την δήλωση των σκυλιών μας;

β) Λειτουργεί το Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού, (DNA) που είναι απαραίτητο για να προχωρήσει η εφαρμογή αυτής της Υπουργικής Απόφασης;

Θα έπρεπε κύριοι της Κυβέρνησης να γνωρίζετε ότι η άσκηση κυνηγίου στη χώρα μας είναι μια μεγάλη βιομηχανία με τζίρο 1,5-2 δις ευρώ ετησίως και 10000 εργαζόμενους και απασχολούμενους.

Σας ενημερώσαμε πολλές φορές ό,τι τα κυνηγόσκυλα είναι ζώα εργασίας και όχι συντροφιάς. Είναι λοιπόν παραποίηση της ιδιότητας των ζώων μας.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, ιδιαίτερα ενοχλημένοι, σας ενημερώνουμε ό,τι μας βρίσκεται αντίθετους ως προς το νομοσχέδιο τόσο για τoν «παραλογισμό του» όσο και για την ημερομηνία που υπογράφτηκε. Να είσαστε σίγουροι ότι θα το επιστρέψουμε πίσω όπως πρέπει και εκεί που πρέπει.

Τέλος κύριοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ του νομού μας είναι επιτακτική περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να πάρετε δημόσια θέση και να κάνετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να άρετε την αδικία εις βάρος των κυνηγών.

Με ιδιαίτερο προβληματισμό το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…