Δευτέρα, 11 Αυγούστου, 2025

Ψεκάστε τις ντομάτες με γάλα

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Το ψεκασμό ντομάτας με γάλα είναι ένας φυσικός, γνωστός εδώ και καιρό τρόπος για να προστατέψετε τις ντομάτες από μυκητιασικές ασθένειες . Σας επιτρέπει να αποφύγετε τη χρήση χημικών μυκητοκτόνων εάν ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες. Εξοικειωθείτε με τη μέθοδο χρήσης γάλακτος για την επιτυχή πρόληψη των ασθενειών της τομάτας και απολαύστε υγιεινά λαχανικά χωρίς χημικά!

Πώς επηρεάζει το φυτό της ντομάτας ο ψεκασμός με γάλα;

Ο ψεκασμός με γάλα αποτρέπει τις μυκητιασικές και ιογενείς ασθένειες στις ντομάτες, συμπεριλαμβανομένης της επικίνδυνης όψιμης προσβολής στις πατάτες. Το γάλα σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα στα φύλλα και τους βλαστούς του φυτού, το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από παθογόνα.

Πόσο συχνά πρέπει να ψεκάζονται οι ντομάτες με γάλα;

Οι ντομάτες πρέπει να ψεκάζονται με γάλα τακτικά, δηλαδή μία φορά την εβδομάδα και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου κινδύνου μόλυνσης (ο μεγαλύτερος κίνδυνος όψιμης λοίμωξης στις πατάτες είναι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο). Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ντομάτες σε εξωτερικούς χώρους, εστίες και στο πολυτούνελ. Όλα τα μέρη του φυτού πρέπει να ψεκάζονται με γάλα από πάνω και κάτω.

Είναι καλύτερο να ψεκάζετε τα φυτά το πρωί ή το βράδυ

Εάν οι ντομάτες αναπτύσσονται σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να προσέχετε να μην βρέχει κατά τον ψεκασμό και για 2-3 ημέρες μετά. Οι υψηλές θερμοκρασίες και το έντονο ηλιακό φως πρέπει επίσης να αποφεύγονται, καθώς ο ήλιος θα κάψει τα φύλλα.

Τι είδους γάλα να χρησιμοποιήσετε με τις ντομάτες;

Συνιστάται φρέσκο αγελαδινό γάλα με τη χαμηλότερη δυνατή περιεκτικότητα σε λιπαρά. αποβουτυρώστε το γάλα εάν έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το γάλα πρέπει να αραιωθεί με νερό. Εάν δεν υπάρχει αγελαδινό γάλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εμφιαλωμένο γάλα 3,2%.

Πώς φτιάχνετε το σπρέι από γάλα για τα φυτά της τομάτας;

Εδώ είναι μια συνταγή που πέτυχε:

  • Αραιώστε το γάλα με νερό σε αναλογία 1:5 (1 μέρος νερό, 5 μέρη γάλα),
  • Τα ανακατεύουμε όλα και τα ρίχνουμε στον ψεκαστήρα. Για να κρατήσει το μείγμα κολλημένο στην επιφάνεια των φυτών, μπορούν να προστεθούν 2-3 σταγόνες σαπούνι πιάτων ή σαπούνι καλίου
  • Ψεκάστε κάθε μέρος του φυτού ακριβώς από πάνω και κάτω,
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία ψεκασμού κάθε εβδομάδα

Πηγή:fcoon.com

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kostakis-Zootrofes-280-X-135 Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα