cache_1500x3000_Analog_medium_646509_43706_2512019

Προχωράει άμεσα η αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Επίκειται έκδοση Υπουργικής Απόφασης και Εγκυκλίου σύμφωνα με δημοσίευμα της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ” – Πολιτικό μήνυμα πως όλα προχωρούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας.

Προχωράει άμεσα η αξιολόγηση εκπαιδευτικών Στην έκδοση και αποστολή Υπουργικής Απόφασης και Εγκυκλίου προς τις σχολικές μονάδες της χώρας για την αξιολόγηση των 150.000 περίπου εκπαιδευτικών, προχωράει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ“. Η Υπουργική Απόφαση, αναφορικά με την αξιολόγηση,  βρίσκεται στο τελικό στάδιο νομικής επεξεργασίας, σύμφωνα με την “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” και θα εκδοθεί και η σχετική εφαρμοστική Εγκύκλιος.

Η Απόφαση να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης και της Εγκυκλίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σηματοδοτεί σύμφωνα με το δημοσίευμα το πολιτικό μήνυμα πως όλα προχωρούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας, ακόμα και με την προοπτική της προεκλογικής περιόδου για τη χώρα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”, υπήρξαν εισηγήσεις για επιεική αξιολόγηση, μιας και πραγματοποιείται για πρώτη φορά και την πρώτη χρονιά διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων μετά την πανδημία covid. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή, όμως δεν θα επιδιωχθεί να σταλεί μήνυμα περί μη συνέχειας του μεταρρυθμιστικού έργου στο ΥΠΑΙΘ και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εισαγωγή των νέων θεσμών του Μέντορα και του Ενδοσχολικού Συντονιστή.

Επιπροσθέτως σύμφωνα με τον δημοσιογράφο κο Απόστολο Λακασά ο οποίος υπογράφει το δημοσίευμα, οι εκθέσεις εξωτερικής αξιολόγησης του έργου κάθε σχολικής μονάδας, τις οποίες συνέταξε ο αρμόδιος Σύμβουλος Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης, καθώς και οι εκθέσεις των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού για τα σχολεία κάθε Περιφέρειας, βρίσκονται προς μελέτη στην ΑΔΙΠΠΔΕ, η οποία θα εκδώσει μια γενική αποτίμηση της αξιολόγησης την πρώτη χρονιά.

Πηγή: especial.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…