6456

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για την κάλυψη 817 θέσεων στα νοσοκομεία

Αύριο, Τετάρτη 15 Μαΐου, ξεκινούν, εκτός νέων απροόπτων, οι αιτήσεις συμμετοχής στην προκήρυξη 2Κ/2024 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 817 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (ΝΠΙΔ).

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά η προθεσμία ήταν από την Πέμπτη 9 Μαΐου έως και την Παρασκευή 24 Mαΐου 2024. Ωστόσο, με νεότερο ΦΕΚ που εκδόθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, οι ημερομηνίες άλλαξαν και τελικά θα τρέξουν από αύριο Τετάρτη 15 Μαΐου έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024.

Στο ΦΕΚ της τελευταίας στιγμής, εκτός από την αλλαγή στις ημερομηνίες, υπάρχουν και αρκετές διορθώσεις στον πίνακα θέσεων, ειδικά όσον αφορά τις ειδικές κατηγορίες.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ με όλες τις αλλαγές στην προκήρυξη 2Κ/2024

Δείτε ΕΔΩ εδώ όλο το κείμενο της προκήρυξης 2Κ/2024

Πώς θα μοριοδοτηθούν οι υποψήφιοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω προκήρυξη θα μοριδοτείται και η ειδική εμπειρία των υποψηφίων, καθώς στόχος του υπουργείο είναι να δοθεί προτεραιότητα σε όσους υπηρέτησαν στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Αποτελεί εξάλλου δέσμευση της κυβέρνησης, ήδη από το 2020 και το 2021, η μονιμοποίηση όσων στήριξαν το ΕΣΥ.

Το σύστημα μοριοδότησης στηρίζεται σε ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια και έχει ως εξής:

  • Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών – Βαθμός x 60
  • Δεύτερος τίτλος σπουδών της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας και τομέα – 100 μόρια
  • Διδακτορικό δίπλωμα σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών – 400 μόρια
  • Αυτοτελής Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης που αναφέρεται ως αποδεκτός από την προκήρυξη – 180 μόρια
  • Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) – 90 μόρια
  • Εμπειρία στο αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης έως και 84 μήνες – 7 μόρια ανά μήνα

Να σημειωθεί ότι μόνο στην 2Κ/2024 προκήρυξη για τα νοσοκομεία μοριοδοτείται και η ειδική εμπειρία ως εξής:

  • Ειδική εμπειρία σε επίπεδο δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης – 20 μόρια ανά μήνα από 5 Φεβρουαρίου 2020 έως και 23 Απριλίου 2024
  • Ειδική εμπειρία στις δημόσιες Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ΑΕΜΥ Α.Ε. – 10 μόρια ανά μήνα από 25 Φεβρουαρίου 2020 έως και 23 Απριλίου 2024
  • Ειδική εμπειρία για τον χρόνο άσκησης για τη λήψη νοσηλευτικής ειδικότητας (μόνο για ΠΕ και ΤΕ) και για παράταση έως έξι μήνες, υπό τον όρο της λήψης του τίτλου αυτής – 20 μόρια ανά μήνα άσκησης για τη λήψη της ειδικότητας έως και τις 23 Απριλίου 2024 (προσμετράται έως το ανώτατο όριο των 24 μηνών)

Επιπλέον, στα ακαδημαϊκά κριτήρια, μοριοδοτείται και η γνώση της ξένης γλώσσας και μάλιστα μπορεί να εκτοξεύσει τους υποψηφίους παρέχοντας τους +90 ολόκληρα μόρια. Αναλυτικά:

  • Άριστη γνώση ξένης γλώσσας – 90 μόρια
  • Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας – 60 μόρια
  • Καλή γνώση ξένης γλώσσας – 40 μόρια

Πηγή:proson.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Κοζάνη: Η ΜΕΘ έσωσε 6χρονο, ύστερα από κατάποση παραφλού…

Η δραματική διάσωση του έφηβου που ήπιε παραφλού τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα εύσημα από τον Άδω…