OLK (1)

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στην περιοχή του Αγιοφύλλου από 35 άτομα.

Τη μεγάλη ομάδα αποτελούσαν μέλη της Ο.Λ.Κ. παιδιά και ενήλικες του χωριού που πάντα μας συνοδεύουν με ιδιαίτερη χαρά στις εξορμήσεις μας.

Η εκκίνηση έγινε από την πλατεία του χωριού προς δυτική κατεύθυνση ακολουθώντας αρχικά ανηφορική πορεία. Προορισμός ήταν η λίμνη Κόπλι στην οποία φθάσαμε μετά από μιάμιση περίπου ώρα με αρκετές στάσεις για φωτογραφίες και ξενάγηση από τον καταπληκτικό «οικοδεσπότη» Ζήση Καραγιάννη.

Η διαδρομή μέσα από δάσος δρυός ήταν πανέμορφη και τα πρώτα λουλούδια του φθινοπώρου τα κυκλάμινα έκαναν δειλά την εμφάνιση τους.

Συναντήσαμε και ανθρώπους που ετοίμαζαν σε μεγάλες στοίβες κομμένους κορμούς δέντρων, προετοιμασία για τον χειμώνα που έρχεται.

Όπως μας πληροφόρησε ο Ζήσης στη θέση Ταμπούρια ήταν τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και υπήρχε τελωνείο ως το 1912 που έγινε η απελευθέρωση.

Η λίμνη είναι μικρή σε μέγεθος και ειδικά αυτή την περίοδο έχει πολύ λίγο νερό. Είναι χρήσιμη και πηγή ζωής για τα ζώα των κτηνοτρόφων καθώς και για την πλούσια πανίδα του δάσους της περιοχής.

Η επιστροφή έγινε από άλλο μονοπάτι περνώντας από την πολλή όμορφη τοποθεσία που βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής .

Επιστρέψαμε στο χωριό μετά από τέσσερις περίπου ευχάριστες ώρες πορείας , ικανοποιημένοι από την πρώτη φθινοπωρινή εξόρμηση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς ιδιαίτερα τον κ. Ζήση Καραγιάννη για την υπέροχη φιλοξενία, τα παιδιά και τις κυρίες για την όμορφη παρέα τους.

Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

OLK (2)

OLK (3)

OLK (4)

OLK (5)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Σε δύο ποδηλατικά διήμερα δρόμου και ορεινής ποδηλασίας, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων. Στα μετάλλια Ντάκου & Σιδέρης

Δύο μετάλλια για Ντάκου Ευα στην Μάνδρα και  ένα για Σιδέρη Παναγιώτη στην Άμφισσα.  Το πε…