default

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στην κοίτη του Πορταϊκού, ύστερα κι από τα δυο χτυπήματα που δέχτηκε η περιοχή, με την πρωτοφανής έντασης κακοκαιρία daniel, σεπρώτο χρόνο, να σαρώνει στο διάβα της, ό,τι με κόπο είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σε δεύτερο χρόνο με την ELLIAS, τα πράγματα ευτυχώς για την περιοχή δεν πήγαν στραβά, ωστόσο υπήρξαν και σε αυτή την περίπτωση πολλές κατολισθήσεις, μιας και η κατάσταση στις υποδομές ήταν ήδη επιβαρυμένη.

Mετά λοιπόν την «Ντάνιελ» , στα αναχώματα του Πορταϊκού, υπήρξαν σημαντικές βλάβες  σε μεγάλη έκταση . 

Αυτή τη στιγμή η αρμόδια Υπηρεσία της ΠΕ Τρικάλων, έχει σε εξέλιξη  εργασίες  άμεσης αποκατάστασης των αναχωμάτων του Πορταϊκού ποταμού, προκειμένου να εξασφαλισθεί η προστασία του οικισμού της Πύλης και της Πόρτας Παναγιάς, καθώς και η προστασία της οδού στη θέση «Νερόμυλος» ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Επισημαίνεται ότι πριν την εκδήλωση του φαινομένου η Υπηρεσία με εργολαβίες είχε εκτελέσει εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού και ενίσχυσης των αναχωμάτων του σε διάφορες θέσεις .

Χρ. Μιχαλάκης: «Πρόκειται για μια  δύσκολη επιχείρηση διαρκείας, στην οποία έχουν επιστρατευτεί όλα τα  διαθέσιμα μηχανήματα και προσωπικό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, σε σημεία όπου υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα αλλά και δυνατότητα πρόσβασης. Ο Πορταϊκός είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας, ύστερα & από τη νέα διευθέτηση της κοίτης, ώστε με σωστό προγραμματισμό & την ενδεδειγμένη μελέτη, να προχωρήσουμε στην κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών και προστατευτικών έργων που θα αποβλέπουν στην αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, με βασικό στόχο, τι άλλο, πρωτίστως την ασφάλεια & υγεία των πολιτών της περιοχής, αλλά και των περιουσιών αυτών.»

Ενώ ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος από την πρώτη κιόλας μέρα του μεγάλου κακού δεν έχει σταματήσει να εργάζεται τόσο στο γραφείο του, όσο και έξω από αυτό, στο πεδίο των επιχειρήσεων, για την αντιπλημμυρική αποκατάσταση των επικίνδυνων περιοχών, ανέφερε…

«Ποτέ δεν κρύφτηκα και πάντα ήμουν στην πρώτη γραμμή, κι εγώ και οι συνεργάτες μου, όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε εδώ, όπως ήμασταν πάντα εδώ…με αποφασιστικότητα, συνέπεια & εμπειρία, έτοιμοι να πάμε και πάλι την Θεσσαλία ψηλά. Στέκομαι με σεβασμό και πόνο απέναντι τους πολίτες που έχασαν περιουσίες. Είναι ανθρώπινο και λογικό να έχουν οργή, θλίψη και να φωνάζουν. Αλλά θέλω να ξέρουν ότι είμαστε στο πλευρό τους. Αυτό κάνουμε και τώρα, την ώρα της  μεγαλύτερης  δοκιμασίας. 

default

default

default
default
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…