pizza-575x383

Το τελευταίο διάστημα συζητιέται πολύ ο Salt Bae λόγω των αστρονομικών τιμών που έχει στο εστιατόριό του. Μάλιστα έχει γίνει σάλος με την μπριζόλα του -με επικάλυψη χρυσού-, η οποία κοστίζει 850 λίρες Αγγλίας! Μια πιτσαρία εμπνεύστηκε από τον γνωστό σεφ, χρησιμοποιώντας χρυσό στις συνταγές της. Ωστόσο, θέλησε παράλληλα να του δώσει και ένα… μάθημα, με τις λογικές τιμές της.

Η πιτσαρία Nonna Said στη Γλασκόβη έφτιαξε πίτσα με γαρνίρισμα φύλλα χρυσού. Ωστόσο, η τιμή που μπορεί κάποιος να αγοράσει το συγκεκριμένο πιάτο είναι μόλις 6,30 λίρες Αγγλίας, δηλαδή 7,37 ευρώ! Πρόκειται για μια Limited Edition πρόταση, με χρυσό 23 καρατίων,  ενώ το πιάτο ονομάζεται «The gold digger» (= ο χρυσοθήρας) και σερβίρεται συγκεκριμένες μέρες στο μαγαζί.

Η εν λόγω πιτσαρία έχει αρχίσει να πειραματίζεται με το χρυσό στις παρασκευές της. Η πρώτη της προσπάθεια είναι μια πίτσα μαργαρίτα που έχει ως γαρνίρισμα φύλλα χρυσού αλλά και λίγη βρώσιμη σκόνη χρυσού σε κρούστα.

Μάλιστα ο manager της πιτσαρίας καλεί τον Salt Bae να έρθει στο μαγαζί του να δοκιμάσει δωρεάν την πίτσα του, αν και εκείνος όταν επισκέφθηκε το εστιατόριό του στη Knightsbridge του Λονδίνου πλήρωσε κανονικά. Παραδέχεται βέβαια ότι η μπριζόλα του είναι πολύ νόστιμη, αφήνοντας ωστόσο αιχμές τόσο για την υπερβολικά υψηλή τιμή της όσο και για τους πενιχρούς μισθούς του προσωπικού του.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο εκκεντρικός αυτός σεφ «εμπνέει» δημιουργικά κάποιο μαγαζί. Σε ένα εστιατόριο στο Belmont, δίπλα στο Durham στην Αγγλία σερβίρουν μπριζόλα α λα… Salt Bae, την οποία χρεώνουν μόλις 100 λίρες, δηλαδή 8,5 φορές κάτω από του Τούρκου σεφ.

Πηγή:olivemagazine.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Την Πέμπτη 2/11, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου, στην Πιαλεία