pistopoiitika-emboliasmou-elegxoi-1280x720

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι εδώ και θα παραμείνει υποχρεωτική η επίδειξή του για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό ορίζει νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που αναφέρει ότι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι υποχρεωτική έως το τέλος του 2022.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που τέθηκε τη Δευτέρα (12/9) σε διαβούλευση οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα συνεχίζουν μέχρι και το τέλος του έτους να επιδεικνύουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλονται σε rapid test.

Αυτό ορίζεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».

Υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους εργαζόμενους

Από τις σημαντικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι το άρθρο 25 σύμφωνα με το οποίο η ισχύς του άρθρου 205 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται, έως την 31/12/2022.

Πηγή:docmed.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Αγ. Βησσαρίωνας: «Εφυγε» από τη ζωή η Τριανταφυλλιά Κράλλη

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΡΑΛΛΗ ΕΤΩΝ 89 Θανούσα κηδε…