ASK-Karditsas

Στις καλές εμφανίσεις που θα συνδυαστούν με ανάλογα αποτελέσματα θέλει να δώσει συνέχεια ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ.

Η εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου H Hotels, είναι μία από τις πιο απαιτητικές της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όμως η ομάδα της Καρδίτσας γνωρίζει ότι η συνέχεια στο πρωτάθλημα της Basket League είναι ένα μπαράζ τελικών επιβίωσης.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, με την αήττητη εντός έδρας ομάδα της Ρόδου να διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, διεκδικώντας με αξιώσεις την είσοδο στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Ασφαλώς, η πορεία της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου μόνο τυχαία δεν είναι, αν αναλύσει κανείς τις δυνατότητες και την ποιότητα των αθλητών που έχει στο ενεργητικό της.

Μάλιστα, οι διορθωτικές κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν, έχουν δυναμώσει τους νησιώτες, οι οποίοι, σε σύγκριση με τον αγώνα του Α’ γύρου, έχουν καταφέρει να βελτιωθούν κατακόρυφα. Στις αλλαγές, συμπεριλαμβάνεται ο 27χρονος πρώην NBAer Τζέιμς Γιανγκ, ο οποίος πήρε τη θέση του Μαλίκ Όσμπορν, η προσθήκη των έμπειρων γκαρντ Γιάννη Χατζηνικόλα, Κένταλ Σμιθ, αλλά και του φόργουορντ Κρις Κόφεϊ, ο οποίος μετρά ήδη δύο μήνες στην ομάδα. Πέραν του Όσμπορν, από το αρχικό ρόστερ του Κολοσσού αποχώρησαν οι Άλεξ Μπαρσέλο και Σάσα Στεφάνοβιτς.

Βέβαια, στις δικές του αλλαγές, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τη διαφοροποίηση του ρόστερ, προχώρησε και ο Α.Σ.Κ. Οι «κυανόλευκοι» παρουσιάζουν ολοένα και πιο συγκροτημένη εικόνα, αποτυπώνουν ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο στο παρκέ και διεκδικούν στα ίσα το νικηφόρο αποτέλεσμα στα τελευταία παιχνίδια.

Η έλευση των Τζάροντ Γουέστ και Λαμάρ Πίτερς τις τελευταίες ημέρες δίνουν επιπλέον ώθηση κι αυτοπεποίθηση στο συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου που καθημερινά δουλεύει εντατικά για να βελτιώνεται και να παλεύει για την ουσία των βαθμών. Στην πρώτη έξοδο της Καρδιτσιώτικης ομάδας στο Β’ γύρο, ο Α.Σ.Κ. σέβεται τον αντίπαλό του, τη δυναμική της έδρας του και την ποιότητά του, όμως από την πλευρά του, δεν έχει παρά να δώσει μία σκληρή μάχη για ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Η προετοιμασία της ομάδας κορυφώνεται και ο Νίκος Παπανικολόπουλος με τους συνεργάτες του περιμένουν να δουν την κατάσταση όσων αθλητών ταλαιπωρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τραυματισμούς, για να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή 12άδα. Δεδομένη, πάντως θεωρείται η απουσία του στρατευμένου Θανάση Τσούκα. Η αποστολή του Α.Σ.Κ. θα αναχωρήσει την Παρασκευή για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με προορισμό τη Ρόδο.

Το τζάμπολ ορίστηκε για το Σάββατο στις 4 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας και ο αγώνας θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το ΕΡΤ SPORTS ERTFLIX. Διαιτητές ορίστηκαν οι κ.κ. Νικόλαος Τζιοπάνος, Εμμανουήλ Τσολάκος και Αλέξανδρος Ζιώγας.

Γιάννης Γαπκιάδης και Σαΐντ Πριτζέτ για το ματς με τον Κολοσσό

Για τον προσεχή εκτός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου H Hotels, δηλώσεις παραχώρησαν ο συνεργάτης προπονητής του Νίκου Παπανικολόπουλου στον Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Γιάννης Γαπκιάδης και ο αθλητής Σαΐντ Πριτζέτ.

Ο κ. Γαπκιάδης έπλεξε το εγκώμιο του Κολοσσού, όμως ανέδειξε την ανάγκη της ομάδας για αποτελέσματα, αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου: «Ο δεύτερος γύρος έχει ξεκινήσει. Η κλεψύδρα για εμάς έχει αρχίσει να γυρίσει ανάποδα. Χρειαζόμαστε πολύ τις νίκες. Είναι ένα παιχνίδι που παίζουμε με μία ομάδα που είναι πάρα πολύ δυνατή στην έδρα της, μία πολύ βελτιωμένη ομάδα. Εμείς όμως καιγόμαστε για νίκες. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θα κατέβουμε σε αυτό το παιχνίδι να αναζητήσουμε αυτό που μας λείπει πάρα πολλούς μήνες, δηλαδή τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο Σαΐντ Πριτζέτ μίλησε για τη φόρμα του Κολοσσού αλλά και για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, δηλώνοντας ότι άπαντες είναι πεινασμένοι για τη νίκη: «Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας αυτή την εβδομάδα. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι για εμάς γιατί είμαστε πεινασμένοι για τη νίκη. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος τρέχει ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων νικών. Στην πρώτη παρουσία της ομάδας μας στο νησί της Ρόδου, είμαι ενθουσιασμένος για το ταξίδι και θα θέλαμε να αποδράσουμε με τη νίκη. Τα πάντα είναι πολύ καλύτερα εδώ και είμαστε έτοιμοι να αναθαρρήσουμε».

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Κάρτα του Αγρότη: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις δημιουργούν ανησυχίες

– Η Κάρτα του Αγρότη ενώ αποτελεί μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία φέρνει μαζί της και σει…