3h giorti kastanoy Pialeia (1)

Παρουσία του Υπουργού Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και αρκετό κόσμο, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ «3η γιορτή κάστανου» στο ειδυλλιακό παρκάκι του Ασκληπιού στην Πιαλεία, ύστερα από 2 χρόνια παύσης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Συλλόγου του χωριού που πήραν την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της όμορφης αυτής εκδήλωσης, που συν τοις άλλοις, ενσωματώνει και αρκετά λαογραφικά στοιχεία, καθώς η συλλογή κάστανου έχει βαθιές ρίζες στην απλή καθημερινότητα των ανθρώπων του χωριού και αποτέλεσε για τους κατοίκους της παραδοσιακής κοινωνίας, εκτός από μια εποχική συλλογή ενός πεντανόστιμου καρπού κι ένα επιπλέον έσοδο, που προσετίθετο στον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς αυτά πωλούνταν στα διάφορα παζάρια της περιοχής των Τρικάλων.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός κ. Σκρέκας, συνεχάρη τους διοργανωτές, αναφέροντας πως πρόκειται η συγκεκριμένη γιορτή, αποτελεί στην ουσία αναβίωση ενός πρότερου βίου, που έρχεται να θυμίσει σε όλους πως ο καρπός του κάστανου έθρεψε ολάκερες γενιές, επιβάλλεται  η νέα γενιά, να συνεχίσει αυτή την παράδοση, ενώ πολύ σωστά επισήμανε πως η συγκεκριμένη γιορτή, αποτέλεσε μια ωραία ευκαιρία οι άνθρωποι, μετά την πανδημία, να έρθουν κοντά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο σύντομος χαιρετισμός που απηύθυνε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στους διοργανωτές & δη στον πρόεδρο του Συλλόγου Πεζοπορίας – Ορειβασίας κ. Κ. Κανδύλη, ευχόμενος & του χρόνου όλοι ξανά μαζί να γιορτάσουν την 4η γιορτή κάστανου. στο χωριό του Ασκληπιού.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, η βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κα Κατερίνα Παπακώστα, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σ. Παπαδόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος κ. Ντίνος Μπάρδας, καθώς & ο πρόεδρος του Συλλόγου  Πεζοπορίας – Ορειβασίας κ. Κ. Κανδύλης.

Στον κόσμο κεράστηκε, εκτός από ψητό κάστανο, για το οποίο περί ου ο λόγος της αποψινής εκδήλωσης, κρασί από ντόπιους παραγωγούς, αλλά & εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα με «βασίλισσα» αυτών την χωριάτικη πίτα σε διάφορες μορφές της, φτιαγμένη από τις γυναίκες – μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας.

Τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου, έχοντας κι αυτά την τιμητική τους, παρουσίασαν σειρά παραδοσιακών χορών, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους κ. Παν. Μάνου.

Στην αποψινή εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Τζιορτζιώτης, Μ. Παπαγεωργίου, Χαρά Καλιώρα,  Κ. Ούτρας & Χρ. Ζιάκας, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κα Λ. Οικονόμου, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα Μαρίνα Πανάγου, η θεματιή  αντιπεριφερειάρχης Υγείας κα Δήμητρα Νάτσινα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρ. Γακόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΚ Πιαλείας κ. Κ. Πατσιούρας, ο πρώην Νομάρχης & βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο επικεφαλής της Αξ/κής Αντ/σης Δ. Πύλης κ. Θ. Χήρας με συνεργάτες του, η κα Έφη Λεβέντη δημ. σύμβουλος Δ. Τρικκαίων, ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος Δ. Πύλης κ. Δημ. Μάντζιος, πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, η Δ/ντρια του Γυμνασίου Μουζακίου & πρώην υποψήφια Περ/ακή σύμβουλος κα Παναγιώτα Μανταλιά, ενώ μεταξύ του κόσμου προστέθηκε κι ένα γκρουπ Κρητικών εκδρομέων.

Από τη Βιομηχανία γάλακτος «Τρίκκη», υπήρξε μια όμορφη και συνάμα ζεστή χορηγία, μπλουζάκια φλις, ντύνοντας τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων και τους εθελοντές που εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Την διασκέδαση του κόσμου ανέλαβε ο μοναδικός στο είδος του dj Γιώργος Σατρατζέμης, οι επιλογές του οποίου στο παραδοσιακό τραγούδι, ξεσήκωσαν τον κόσμο, βάζοντας φωτιά στην πίστα, σε ένα γλέντι που κράτησε αρκετά.


3h giorti kastanoy Pialeia (2)

3h giorti kastanoy Pialeia (3)

3h giorti kastanoy Pialeia (4)

3h giorti kastanoy Pialeia (5)

3h giorti kastanoy Pialeia (6)

3h giorti kastanoy Pialeia (7)

3h giorti kastanoy Pialeia (8)

mantalia

3h giorti kastanoy Pialeia (9)

trikki (2)

trikki (3)

trikki (1)

3h giorti kastanoy Pialeia (10)

3h giorti kastanoy Pialeia (11)

3h giorti kastanoy Pialeia (12)

3h giorti kastanoy Pialeia (13)

3h giorti kastanoy Pialeia (14)

3h giorti kastanoy Pialeia (15)

3h giorti kastanoy Pialeia (16)

3h giorti kastanoy Pialeia (17)

3h giorti kastanoy Pialeia (18)

3h giorti kastanoy Pialeia (19)

3h giorti kastanoy Pialeia (20)

3h giorti kastanoy Pialeia (21)

3h giorti kastanoy Pialeia (22)

3h giorti kastanoy Pialeia (23)

3h giorti kastanoy Pialeia (24)

3h giorti kastanoy Pialeia (25)

3h giorti kastanoy Pialeia (26)

3h giorti kastanoy Pialeia (27)

3h giorti kastanoy Pialeia (28)

3h giorti kastanoy Pialeia (29)

3h giorti kastanoy Pialeia (31)

3h giorti kastanoy Pialeia (30)

3h giorti kastanoy Pialeia (32)

3h giorti kastanoy Pialeia (33)

3h giorti kastanoy Pialeia (34)

3h giorti kastanoy Pialeia (35)

3h giorti kastanoy Pialeia (36)

3h giorti kastanoy Pialeia (37)

3h giorti kastanoy Pialeia (38)

3h giorti kastanoy Pialeia (44)

3h giorti kastanoy Pialeia (50)

3h giorti kastanoy Pialeia (39)

3h giorti kastanoy Pialeia (40)

3h giorti kastanoy Pialeia (41)

3h giorti kastanoy Pialeia (42)

3h giorti kastanoy Pialeia (43)

3h giorti kastanoy Pialeia (45)

3h giorti kastanoy Pialeia (46)

3h giorti kastanoy Pialeia (47)

3h giorti kastanoy Pialeia (48)

3h giorti kastanoy Pialeia (49)

3h giorti kastanoy Pialeia (51)

3h giorti kastanoy Pialeia (52)

3h giorti kastanoy Pialeia (53)

3h giorti kastanoy Pialeia (54)

3h giorti kastanoy Pialeia (56)

3h giorti kastanoy Pialeia (57)

3h giorti kastanoy Pialeia (58)

3h giorti kastanoy Pialeia (59)

3h giorti kastanoy Pialeia (60)

3h giorti kastanoy Pialeia (61)

3h giorti kastanoy Pialeia (62)

3h giorti kastanoy Pialeia (63)

3h giorti kastanoy Pialeia (64)

3h giorti kastanoy Pialeia (65)

3h giorti kastanoy Pialeia (66)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…