PARALOGES

Με «Παραλογές, Τραγούδια του Απάνου και του Κάτου Κόσμου»  ανοίγει το φετινό καλοκαίρι το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και συγκεκριμένα τα δύο τμήματα ενηλίκων, το πρώτο που συνεχίζει την πορεία του για έβδομη συνεχή χρονιά και το νεοσυσταθέν, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Φρουρίου στις 9.30 μ.μ. μια παράσταση βασισμένη σε κορυφαίες στιγμές της λαϊκής προφορικής δημιουργίας του τόπου μας. 

Πάνω σε μουσικούς δρόμους που έρχονται από τους χιλιοτραγουδισμένους καημούς και τα τραγούδια του έρωτα και του πόθου του δημοτικού τραγουδιού στήνονται οι εικόνες Του γιοφυριού της Αρτας, Της Μάνας Φόνισσας, Του Μαυριανού και της αδελφής του και Του Νεκρού Αδελφού για να μας γυρίσουν πίσω, στις πηγές του αρχαίου ελληνικού δράματος, όπου το τραγικό ξεπερνά το θείο για να συναντήσει το πανανθρώπινο και τόσο σύγχρονο δράμα του ανθρώπου, που ταλανίζεται ανάμεσα στην αγάπη και τη θυσία, το πάθος και το έγκλημα, το γέλιο και το κλάμα, τον έρωτα και τον αποχωρισμό και εντέλει τη ζωή και τον θάνατο, ένας αγώνας που έχει καταγραφεί αδιάκοπα και αδιάλειπτα στον ελληνικό έμμετρο λόγο από γεννησιμιού της θεατρικής τέχνης.

Αξιοποιώντας και προεκτείνοντας τη δωρικότητα του χώρου η παράσταση κινείται από τον συγκινησιακό λόγο των ηρώων  και μετασχηματίζεται στην αυστηρότητα των αφηγηματικών παρεμβάσεων του Χορού σε ένα  αφαιρετικό σκηνικό – εγκατάσταση. Ο Στέργιος Στάμος δημιουργεί ένα σκηνικό βασισμένο στην εγκατάσταση «Παράδεισος» του 2004, που αποτελείται από πέντε μεταλλικές πλάκες όπου αναγράφονται οι απόψεις τεσσάρων θρησκειών για τη μεταθανάτιο ζωή.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντονέλλα Χήρα – Μαρία Μανθέλα

ΣΚΗΝΙΚΟ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Στέργιος Στάμος

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αντονέλλα Χήρα

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ : Alina Giurumia

ΑΦΙΣΑ – TEASER : Αφροδίτη Ευθυμίου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Αχιλλέας Τσιαμάντας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ευθύμιος Λεβέντης

VIDEO: Τάσος Τζιτζιλώνης  

 

Συμμετέχουν οι:

Βουτσελά Έλι, Γκουγκαρά Βάσω, Γκούντα Σάσα, Δασκάλου Κων/νος, Ευθυμίου Αφροδίτη, Ζαϊμιώτη Ντίνα, Ζιούτου Ελένη, Ζώης Αντώνης, Θεοδοσίου Βούλα, Καραλή Στέλλα, Καρρά Αναστασία, Κατέ Κατερίνα, Κύργια Χριστιάνα, Λαμπρίδη Μαίρη, Μελισσοπούλου Αναστασία, Μπακάλη Ιωάννα, Μπουλογεώργου Βάσω, Μπουλούμπασης Σταύρος, Μπουρδούβαλος Αχιλλέας, Μπουροκώστα Γεωργία, Νεγρήν Αδαμαντία, Παπαθέου Ρωσσάνα, Πέτσα Αναστασία, Στεφάνου Στέλιος, Φυσικοπούλου Ιωάννα, Χαρδαλίδου Χρύσα.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του ΦΙΛΟΣ, Θεόδωρο Νημά, για την ευγενική παραχώρηση του ηχητικού ντοκουμέντου «Τραγούδι του Νεκρού αδελφού» από την Ευαγγελία Νημά. Ευχαριστούμε τον Λαογραφικό Σύλλογο «Ο Ασκληπιός» για την ευγενική παραχώρηση των παραδοσιακών φορεσιών.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Τετάρτη 26/6, Πέμπτη 27/6 , Παρασκευή 28/6,   10.00- 13.00 π.μ.  στη γραμματεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Μύλο Ματσόπουλου

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Νέα ποδηλατική επιτυχία για τον Π.Σ. Τρικάλων, Εύα Ντάκου και Γιάννης Λούγγος από ένα αργυρό μετάλλιο  στο πανελλήνιο πρωτάθλημα MTB XCE

 Συνεχίζει δυναμικά την πορεία του ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων. Δύο μετάλλια σε πανελλ…