9080

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση ο Γ. Σ. Μουζακίου κατάφερε να νικήσει την ομάδα του Α.Ο. Πελασγιώτις Λάρισας με σκορ 72-70. 

Παρά τα πολλά προβλήματα και τις απουσίες παικτών, οι κιτρινόμαυροι είχαν την ψυχραιμία στις τελευταίες φάσεις να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να φθάσουν σε μια σημαντική νίκη. 

Κάνοντας ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο με ρεκόρ 6 νίκες και 2 ήττες η ομάδα του Μουζακίου βρίσκεται σταθερά στην 4η θέση του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΘ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά χτίζοντας από νωρίς μια διψήφια διαφορά πόντων κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 24-12. 

Με καλή κυκλοφορία και καλά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς οι παίκτες του Στέφανου Μπελάγια κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά στους 15 πόντους. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου όμως ήρθε η αντίδραση των παικτών της Πελασγιώτιδας και με κορυφαίους τους Οικονόμου και Λάϊο μείωσαν τη διαφορά στις 10 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (42-32).

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι καθώς η κούραση από τις πολλές ελλείψεις έδωσαν τη δυνατότητα στους παίκτες της Λαρισινής ομάδας να μειώσουν τη διαφορά στον πόντο με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (52-51).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Στα τελευταία δευτερόλεπτα με δύο εύστοχες βολές του Νίκου Κακκαβά το παιχνίδι ήταν ισόπαλο 66-66. Στην επόμενη φάση οι παίκτες του Μουζακίου έβγαλαν την άμυνα και είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν το παιχνίδι στην κανονική περίοδο όμως το τρίποντο που επιχείρησε ο Αμβροσίου δεν βρήκε στόχο.

Στην παράταση οι παίκτες της Πελασγιώτιδας με δύο εύστοχα σουτ κατάφεραν να προηγηθούν με 4 πόντους. Όμως ένα καλάθι και φάουλ που κέρδισε ο Κακκαβάς έφερε το παιχνίδι πάλι στον πόντο. Στη συνέχεια μια εύστοχη βολή και ένα κλέψιμο του Ηρακλή Αμβροσίου που έβαλε το καλάθι στον αιφνιδιασμό σφράγισαν τη νίκη για την ομάδα του Γ.Σ. Μουζακίου.

Επόμενο παιχνίδι για τον Γ.Σ. Μουζακίου είναι εκτός έδρας με την ομάδα της Ε.Α.Λ.

Δεκάλεπτα: 24-12, 42-32, 52-51, 66-66 παρ. 72-70

Γ.Σ.Πασιαλής Μουζακίου (Μπελάγιας): Ελευθερίου 13(1), Κακκαβάς 18, Αμβροσίου 17(2), Χρηστάκος 6, Μπίζιος 6,  Σταμούλης, Σπανός Β. 12(2), Καφρίτσας, Βαγγέλογλου, Σκούρας, Τσιτσώνης Κ., Μπούρμπος.

Α.Ο. Πελασγιώτις Λάρισας (Παπαϊωάννου): Τόλιας 8(2), Λάϊος12(2),  Γαβρογιάννης 10, Κίτσος 5, Τσιμούρτος 7(1), Οικονόμου 23(1), Νασίκας 5.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…