Mantalia 4

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα Μεγάλα Καλύβια εκδήλωση στη μνήμη του Χρήστου Παπαπολυκάρπου για την προσφορά του στην ιστορία και στον πολιτισμό των Καραγκούνηδων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων και έγινε σε συνεργασία με τον ΕΛΟΚ, στα πλαίσια του 8ου Εθνολογικού Συνεδρίου και του 8ου Καραγκούνικου Ανταμώματος, που θα γίνουν στο Προάστιο του Δήμου Παλαμά στις 14, 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης συναντήθηκαν η κα Μανταλιά Παναγιώτα, υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος όπου έλκει τη καταγωγή της από τα ορεινά της Πύλης με τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο, επίκουρο Καθηγητή στη Σ.Ε.Φ.Α.Α.-Ε.Κ.Π.Α και τον Πρόεδρο του ΕΛΟΚ Χαχάμη Γιώργο όπου αντάλλαξαν ιδέες για ενίσχυση του παραδοσιακού στοιχείου στο Ν. Τρικάλων.

Αναφέρθηκαν η συλλογή παραδοσιακού υλικού, η δημιουργία γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών, ενίσχυση βιολογικών παραδοσιακών καλλιεργειών και ενίσχυση των λαϊκών δρώμενων.  Άλλωστε το παρόν είναι η συνέχεια του παρελθόντος και το παρελθόν αποτελεί το συνδετικό κρίκο των γενεών. Γνωστή λάτρης των παραδοσιακών χωρών η κα Μανταλιά τίμησε την εκδήλωση χορεύοντας με τα χορευτικά των συλλόγων που συμμετείχαν. 

«Το πρώτο χρέος σου εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους και το τρίτο σου χρέος να παραδώσεις στο γιό σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.» Ν. Καζαντζάκης.

 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Με μία υπέροχη δράση του Κέντρου Κοινότητας Πύλης & διαδραστικές πρακτικές τίμησαν την «Παγκόσμια Ημέρα της Γης», οι μαθητές του Δημ. Σχολείου Πιαλείας

  Σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στις 11:00 πμ, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, το Δημοτικό…