368x222

Οι πιθανότητες είναι ότι θα σας είναι αρκετά δύσκολο να βουτήξετε τα πόδια σας στο παγωμένο νερό, αλλά όταν δείτε όλα τα οφέλη που προσφέρει δεν θα θέλετε να παραλείψετε αυτή τη θεραπεία.

Τα πόδια σας είναι το μέρος του σώματος που βιώνει τη μεγαλύτερη πίεση και κούραση. Ωστόσο, η ανατολική ιατρική προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Προειδοποιεί ότι τα πέλματα των ποδιών περιέχουν μεγάλο αριθμό νευρικών απολήξεων που συνδέονται με το υπόλοιπο σώμα σας. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν ένα είδος πύλης προς την ευεξία σας, την οποία δεν πρέπει να παραμελείτε. Η ανατολική ιατρική συνιστά τη χρήση παγωμένου νερού ως θεραπεία.

Τα πόδια είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Όπως γνωρίζετε, είναι υπεύθυνο για την προστασία σας από εξωτερικές απειλές καθώς και από εσωτερικά ζητήματα.

Υπό αυτή την έννοια, το μούλιασμα των ποδιών σας σε παγωμένο νερό είναι ένας βολικός τρόπος για να καταπολεμήσετε οποιαδήποτε ασθένεια.

Τα οφέλη της έκθεσης σε παγωμένο νερό

Αναμφίβολα γνωρίζετε ήδη πώς λειτουργούν τα εμβόλια. Ο ιός ή η ασθένεια εισάγεται στον οργανισμό σας, ώστε να αναπτύξει μια ασπίδα που θα σας αποτρέψει από το να προσβληθείτε στο μέλλον.

Ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε κρύο νερό για να προετοιμάσετε τα πόδια σας για τη χειμερινή περίοδο. Διεγείρει τη ροή του αίματος με αγγειακές συσπάσεις που διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.

Τα πόδια σας υφίστανται το μεγαλύτερο μέρος αυτού του προβλήματος, ενώ είναι εύκολο για το αίμα να ρέει προς τα κάτω προς τα πόδια σας. Η αντίστροφη διαδικασία είναι πιο περίπλοκη. Η βαρύτητα είναι το κλειδί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα μπάνιο με παγωμένο νερό για τα πόδια σας βελτιώνει το κυκλοφορικό σας σύστημα, προωθώντας το αίμα στην καρδιά.

Παρόλα αυτά, είναι καλύτερο να το κάνετε με πειθαρχία και μια ξεκάθαρη μέθοδο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πάρετε όλα τα οφέλη και να εξαλείψετε την πιθανότητα τυχόν επιπλοκών.

Λουτρά με παγωμένο νερό για τα πόδια

Η θεραπεία που θα συζητήσουμε προορίζεται να διαρκέσει 15 ημέρες. Είναι καλύτερο να γίνεται τη νύχτα, ώστε το σώμα σας να χαλαρώσει και να απορροφήσει όλα τα οφέλη.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολύ χρόνο: το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μουλιάσετε τα πόδια σας για 15 δευτερόλεπτα.

Τι χρειάζεστε;

  • Ένας κουβάς ή μια λεκάνη με ψηλές πλευρές, αρκετά ψηλά για τα πόδια σας και αρκετά βαθιά για να τα βυθίσετε εντελώς στο παγόλουτρο.
  • Νερό
  • Περίπου 18 παγάκια

Πώς το κάνετε;

  • Μόλις τα έχετε όλα έτοιμα, περιμένετε να κρυώσει εντελώς το νερό. Βυθίστε τα πόδια σας στο παγωμένο νερό μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
  • Κατά τη διάρκεια των πρώτων δευτερολέπτων θα νιώσετε λίγο πόνο, αλλά μην ανησυχείτε – τα άκρα σας θα ζεσταθούν γρήγορα μέσα στο νερό.

Αυτό οφείλεται στο νόμο της θερμοδυναμικής: ένα θερμότερο σώμα παρέχει θερμότητα στο ψυχρότερο μέχρι να φτάσουν στην ίδια θερμοκρασία. Μετά από 15 δευτερόλεπτα, βγάλτε τα πόδια σας.

Όπως αναφέραμε, αυτή η απλή διαδικασία θα οξυγονώσει καλύτερα το σώμα σας. Ως αποτέλεσμα, οι μύες, τα οστά και τα όργανά σας θα λάβουν τη θρέψη που χρειάζονται.

Ταυτόχρονα, αμύνεστε ενάντια στην επίθεση μικροβίων και βακτηρίων που είναι πάντα παρόντα στον αέρα, περιμένοντας να σας πιάσουν απροετοίμαστους.

Το μούλιασμα των ποδιών σας σε παγωμένο νερό χρησιμεύει επίσης ως θεραπεία

Μέχρι στιγμής είδαμε ότι αυτό είναι ένα εργαλείο που σας βοηθά να προλάβετε μελλοντικά προβλήματα. Ωστόσο, είναι επίσης εξαιρετικό αν υποφέρετε από κρυολόγημα ή γρίπη.

Αν έχετε μία από αυτές τις παθήσεις, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία κάθε τέσσερις ώρες.

Εκτός από τη γρήγορη μείωση του πυρετού σας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα ανταποκριθεί με δύναμη ενάντια στη μόλυνση ή τα μικρόβια. Η πάθησή σας θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγες μέρες και μαζί της η δυσφορία που παρήγαγε.

Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να εναλλάσσετε ποδόλουτρα με κρύο και ζεστό νερό για να βελτιώσετε την αποβολή των τοξινών και άλλων βλαβερών στοιχείων.

Με αυτόν τον συνδυασμό, θα αναζωογονήσετε τον οργανισμό σας μέσω του πάγου και στη συνέχεια θα αποβάλλετε τις τοξίνες που έχουν απομείνει. Όπως μπορείτε να δείτε, η ιδέα ότι πρέπει να αποφεύγετε το νερό όταν έχετε κυκλοφοριακή συμφόρηση δεν κρύβει πολλή αλήθεια πίσω της.

Αυτός είναι ένας απλός και ανέξοδος τρόπος για να αποκρούσετε καταστάσεις που απειλούν τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Σας βοηθά επίσης να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε τα πόδια σας για να αντιμετωπίσετε την επόμενη μέρα με νέα ενέργεια.

Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και σηματοδοτεί επίσης τη στιγμή που αρχίζει ο χρόνος σας για τον εαυτό σας. Τελειώσατε με τις υποχρεώσεις σας.

Σειρά σας: θέλετε να το δοκιμάσετε;

Πηγή:meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…