pisica-2-scaled-e1711132495446-1536x865

Δεν συνιστάται η διατροφή με ωμό κρέας. Δεν θα ικανοποιεί επαρκώς και με συνέπεια τις διατροφικές απαιτήσεις του κατοικίδιου ζώου.

Αυτό σημαίνει ότι οι γάτες πρέπει να τρέφονται μόνο υπό την καθοδήγηση ειδικού και μπορεί να χρειάζονται συμπληρώματα για να αποφύγουν τις ελλείψεις.

Υπάρχουν υποτιθέμενα οφέλη και μειονεκτήματα σε μια δίαιτα με ωμό κρέας

Το να ταΐζετε γάτες με ωμό κρέας είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα και μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους και τη δική σας. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη αυτούς τους κινδύνους και να συμβουλεύεστε πάντα έναν κτηνίατρο πριν μεταβείτε σε μια δίαιτα με ωμό κρέας για τη γάτα σας.

Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις ανάγκες της γάτας σας μπορεί να εξασφαλίσει ότι λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να είναι υγιής και ευτυχισμένη.

Γάτα/ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Dreamstime

Ο κίνδυνος διατροφικής ανεπάρκειας

Ένα άλλο πρόβλημα με τη διατροφή των γατών με ωμό κρέας είναι ο κίνδυνος διατροφικών ελλείψεων. Χωρίς σωστό προγραμματισμό, η διατροφή τους μπορεί να μην παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να είναι υγιή. Για παράδειγμα, η έλλειψη επαρκών πηγών ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει σε οδοντικά και οστικά προβλήματα.

Υπάρχει κίνδυνος ανισορροπίας στην αναλογία βασικών θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες, λίπη και βιταμίνες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, όπως ανεπάρκεια βιταμινών ή άλλες καταστάσεις.

Το ωμό κρέας μπορεί να περιέχει τοξίνες και επιβλαβείς ουσίες

Ένα κομμάτι ωμό κρέας μπορεί να περιέχει τοξίνες και επιβλαβείς ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία της γάτας σας. Για παράδειγμα, φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη γεωργία μπορεί να υπάρχουν στο ωμό κρέας. Μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του ζώου.

 Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κρέας που χρησιμοποιείτε είναι υψηλής ποιότητας. Πρέπει να προέρχεται από ασφαλείς πηγές για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης σε τέτοιες επιβλαβείς ουσίες.

Επιπλέον, οι γάτες μπορεί να υποφέρουν από ασθένειες που προκαλούνται από παράσιτα και βακτήρια που βρίσκονται στο ωμό κρέας. Υπάρχει κίνδυνος αυτά τα ζώα να μεταδώσουν τέτοια παράσιτα στον άνθρωπο και να μεταδώσουν βακτήρια στο σπίτι.

Η κατανάλωση ωμού κρέατος μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, επομένως οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να διασφαλίζουν ότι λαμβάνουν πάντα αξιόπιστα και ασφαλή συστατικά για την τροφή του κατοικίδιου τους.

Τα οστά αποτελούν πηγή κινδύνου στη διατροφή των γατών

Τα οστά αποτελούν πηγή κινδύνου για τη διατροφή των γατών με ωμό κρέας. Μικρά κομμάτια οστών μπορούν να συμπεριληφθούν στο δείπνο με ωμό κρέας της γάτας σας και να γίνουν απειλή εάν κολλήσουν στο πεπτικό σύστημα του ζώου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές. Τα οστά μπορούν επίσης να βλάψουν τα δόντια της γάτας σας.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη αυτούς τους κινδύνους και να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο πριν αποφασίσετε να ταΐσετε τη γάτα σας με αυτό το είδος κρέατος, συμπεριλαμβανομένου του ωμού κοτόπουλου ή άλλων τύπων ωμού κρέατος. Τα βρασμένα κόκαλα θεωρούνται εξίσου επικίνδυνα καθώς μπορούν να προκαλέσουν εσωτερικά τραύματα σε περίπτωση κατάποσης.

Επομένως, είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί και να μιλήσετε με έναν κτηνίατρο διατροφολόγο για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και υγιεινή διατροφή για το κατοικίδιο ζώο σας, λέει το purina.co.uk.

Πηγή:ako.agrosola.cz/gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Η «διαστημική» λίμνη της Ελλάδας που απαγορεύεται η είσοδος (βίντεο)

Αυτή η λίμνη είναι απομεινάρι ανθρώπινης δραστηριότητας που πήρε πίσω η φύση. Μία ανάσα απ…