67867

Την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:30 το πρωί η Ολυμπιακή Φλόγα διέρχεται την Καλαμπάκα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και τιμητικό γεγονός για το δήμο, ο οποίος συμμετέχει στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, ερχόμενη από τα Τρίκαλα θα φτάσει στην Καλαμπάκα και η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 11:30 από την αρχή της οδού Τρικάλων (Ξενοδοχείο Διβάνη) και θα καταλήξει στην πλατεία Δημαρχείου έμπροσθεν του σιντριβανιού όπου θα γίνει η Τελετή Υποδοχής και το άναμμα του βωμού. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ολυμπιακής Επιτροπής τη Φλόγα και το Ολυμπιακό μήνυμα της Ειρήνης σε κεντρικά σημεία της πόλης θα μεταφέρουν οι:

  • Βασίλειος Σακκάς, αθλητής στίβου, με επιτυχίες σε διασυλλογικούς αγώνες και κατακτήσεις πανελλήνιων νικών στα 400μ.
  • Σπυρίδων Λιακόπουλος, γυμναστής, αθλητής ως ποδοσφαιριστής και ως δρομέας μεγάλων αποστάσεων, συμμετείχε ως λαμπαδηδρόμος στις Ολυμπιάδες Αθήνας (2004), Τορίνο (2006) και Τόκιο (2020)
  • Ευθύμης Ρετζιάς, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, με παρουσία στο NBA και χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 1995 και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα.
  • Μίνα Καλκάνη, αθλήτρια της κολύμβησης με ατομικές και ομαδικές επιτυχίες σε κορυφαίες κατατάξεις Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Να σημειωθεί ότι, τα κριτήρια με τα οποία ο Δήμος Μετεώρων επέλεξε τους τέσσερις λαμπαδηδρόμους και τους συνοδούς αυτών, είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την συμμετοχή στην μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας. 

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…