ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ 2022

Μέσα από τις επιστημονικές εκδηλώσεις του Περιφερικού Συμποσίου Θεσσαλίας στις 21-23 Οκτωβρίου 2022 στο Καστράκι Καλαμπάκας, η Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, πιστή στις θεμελιώδεις αρχές της, διοργανώνει παράλληλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κοινότητα.

 

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

«Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας»,  Έκθεση Ζωγραφικής Παιδιών

 

Από το 1990 η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως «Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων», καθορίζοντας τις πέντε βασικές αρχές για τους ηλικιωμένους:

 

  • Ανεξαρτησία 
  • Ενεργός συμμετοχή των ηλικιωμένων στα κοινά 
  • Δυνατότητα εκπλήρωσης των προσωπικών στόχων 
  • Φροντίδα  
  • Αξιοπρέπεια 

 

 

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων για το 2022 είναι: 

«Η δύναμη των ηλικιωμένων σε ένα κόσμο που αλλάζει»

Η  Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων ή της Τρίτης Ηλικίας είναι μια μέρα ευαισθητοποίησης για την πραγματική και διαρκή αναγνώριση της συμβολής τους στην οικογένεια και στην κοινωνία, και της υποχρέωσης όλων μας για την ασφαλή, αξιοπρεπή, ενεργή και υγιή γήρανση τους.  

Η δεκαετία 2021-2030 έχει ανακηρυχθεί επίσημα από τον ΟΗΕ ως «Δεκαετία υγιούς γήρανσης», μία πρωτοβουλία παγκόσμιας συνεργασίας, με στόχο την προάσπιση της υγείας, της ευεξίας, της μακροζωίας των ηλικιωμένων.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, με την αγάπη, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους έχουν μια ξεχωριστή θέση στη ζωή όλων μας. Είναι τα άτομα τα οποία με αγάπη μας διδάσκουν τις αξίες της ζωής.

 

Έκθεση ζωγραφικής: «Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας»  

Στις 23 Οκτωβρίου 2022 τα παιδιά του ΚΔΑΠ «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» Μετεώρων, Πύλης, Βέροιας μας χαρίζουν χρώμα, αγάπη, ομορφιά!

«Αν ανακατέψεις την αφοσίωση, τη σοφία, την εμπειρία, την υπομονή και την αγάπη, θα έχεις το πιο γλυκό πράγμα στον κόσμο, τον παππού και τη γιαγιά!»

https://www.hippocratesgp.gr 

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…