190723215226_sex741321.-1280x721

Πέρα από την αμιγώς σωματική ανάγκη που οδηγεί στη σεξουαλική πράξη, το σεξ αρχίζει πλέον να εδραιώνεται στο μυαλό των σύγχρονων ανθρώπων ως μέσο ευεξίας και βελτίωσης της ψυχικής υγείας

Πολύ πρόσφατα η κοινωνία μας άρχισε να γίνεται πιο δεκτική στη δημόσια συζήτηση γύρω από το σεξ και το ρόλο που αυτό διαδραματίζει στην υγεία και την ποιότητα της ζωής.

Εξετάζοντας πιο συγκεκριμένα τη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων, μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι το κίνημα για τον επαναπροσδιορισμό αυτού που κατανοούμε και ορίζουμε ως σεξουαλικότητα και για την απόδοση έμφασης στη σημασία της σεξουαλικής ευεξίας αρχίζει πραγματικά να αναδεικνύεται.

Μια εταιρεία σεξουαλικών βοηθημάτων, μάλιστα, πραγματοποίησε έρευνα σε 3.000 ενήλικες, απευθύνοντας ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική τους ζωή, τα συναισθήματά τους γύρω από το σεξ και τους λόγους που μπορεί να τους κάνουν να προχωρήσουν στη σεξουαλική πράξη.

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει το σεξ στη ζωή τους, οι συμμετέχοντες ανέφεραν κυρίως αυτούς τους έξι λόγους:

1. Ενδυναμώνει τη σχέση τους με τον σύντροφό τους (49%)
2. Τους φτιάχνει τη διάθεση (45%)
3. Βοηθά να αποβάλουν το στρες (43%)
4. Βελτιώνει τον ύπνο τους (33%)
5. Βοηθά στη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας (25%)
6. Προσφέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση (20%)

Όπως παρατηρείται, πέντε από τους έξι λόγους αφορούν στα οφέλη που προσανατολίζονται στη γενικότερη ευεξία ενός ανθρώπου, γεγονός που αποτελεί ισχυρή απόδειξη ότι είμαστε πλέον ικανοί να αντιμετωπίσουμε το σεξ σαν κάτι περισσότερο από οργανική ανάγκη ή σωματική ευχαρίστηση.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το σεξ επιδρά θετικά στον οργανισμό μειώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα και βελτιώνοντας τη διάθεση των ανθρώπων και μάλιστα με δράση… διήμερη. Επιπλέον, μπορεί να περιορίσει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης που είναι προϊόν του στρες, ενώ η φυσική επαφή και ο οργασμός γεμίζουν τον εγκέφαλο με χημικές ουσίες που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά, όπως οι ενδορφίνες, η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη, οι οποίες τείνουν να ηρεμούν το μυαλό και να απαλύνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης, το άγχους και της ψυχολογικής πίεσης.

Τέλος, το σεξ μας βοηθά και με πιο «πνευματικούς» τρόπους, καθώς αποτελεί ένα μέσο να συνδεθούμε με το σώμα μας και να αποκτήσουμε μια πιο βαθιά αίσθηση αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης. Η σεξουαλική έκφραση, συγκεκριμένα, μας βοηθά να βάλουμε σε προτεραιότητα τα συναισθήματά μας, τις αισθήσεις του σώματος και τις πνευματικές μας ανάγκες. Είναι, δηλαδή, ένας τρόπος να είμαστε σε άμεση επαφή με τον εαυτό μας.

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας: Είμαι πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη δίνοντας λύσεις. Δεν είμαι επαγγελματίας πολτικός, μιλάω με πράξεις

Αεικίνητος, πιστός, και ευσυνείδητος στον ρόλο του & τελικά αποτελεσματικός, αποδείχθη…