SYRIZA-Trikalwn NEO

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία τα πρόσφατα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Τοπική Κοινότητα Ελαφίου του Δήμου Μετεώρων και όντας το μοναδικό πολιτικό κόμμα στο Νομό Τρικάλων που επανειλημμένα έχει εκφράσει με σαφή τρόπο,τη θέση του για την πολύχρονη διαμάχη που ταλανίζει την κοινωνία του Νομού μας, ανακοινώνει τα παρακάτω:

Κατανοούμε και σεβόμαστε τους προβληματισμούς και την αγωνία των κατοίκων Ελαφίου, για το τι μέλλει γενέσθαι, με το δάσος που περικλείει το χωριό τους.

Για μια σειρά από λόγους, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ο τρόπος διαχείρισης του δάσους επηρεάζουν καθοριστικά την ζωή τους.

Κάνουμε έκκληση στους έχοντες της άδειας υλοτομίας από το Δασαρχείο Καλαμπάκας να μην τις χρησιμοποιήσουν και να σταματήσουν τις προσπάθειες υλοτόμησης με στόχο να δημιουργηθούν συνθήκες μείωσης της έντασης που επικρατεί στην περιοχή.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τα βίαια επεισόδια που έγιναν την Παρασκευή 17/9/2021, κατά την απόπειρα υλοτομίας του δάσους ΄΄Μπάρμπα΄΄ από τοπική επιχείρηση εμπορίας καυσόξυλων της Καλαμπάκας.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για βίαιες αντιδράσεις που καταλήγουν σε προπηλακισμούς ακόμη και γυναικών, καθώς και σε καταστροφές αυτοκινήτων και επαγγελματικού εξοπλισμού.

Δηλώνουμε ότι θα καταβάλλουμε σαν πολιτικός φορέας κάθε δυνατή προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί εκείνη η συναινετική λύση που θα δώσει οριστικό τέλος στην διαμάχη.

Ζητούμε  την ενεργή και δημιουργική εμπλοκή του Δήμου Μετεώρων και των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, έτσι ώστε να αναζητηθεί και να υλοποιηθεί ο βέλτιστος τρόπος αξιοποίησης του δάσους.

Ζητούμε από το Δασαρχείο Καλαμπάκας να διασφαλίσει την αποτελεσματική προστασία του δάσους από τις λαθροϋλοτομίες και από τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω της πολύχρονης εγκατάλειψης του.

Τέλος, καλούμε τους Τρικαλινούς βουλευτές της Ν.Δ να πάψουν να κρύβονται, να πάρουν θέση στο πρόβλημα και να συμβάλλουν στην λύση του.

Το δάσοςΕλαφίου από κοινωνικό πρόβλημα που είναι σήμερα, αύριο μπορεί και πρέπει να γίνει πηγή ζωής για τους κατοίκους του χωριού και μοχλός ανάπτυξης για τον Δήμο Μετεώρων.

Τρίκαλα 23/9/2021

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…