Αγοραστός

Όσο υπάρχει μνήμη, υπάρχει ελπίδα. Η  Ελλάδα παντού, γιορτάζει  και τιμά σήμερα μια από τις πιο λαμπρές στιγμές της ιστορίας της, μια παγκόσμια ημέρα ανθρώπινης μεγαλοσύνης.

Οι απανταχού Ελληνίδες και Έλληνες υψώνουμε  περήφανα την ελληνική σημαία, το ιερότερο σύμβολο του έθνους που περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες, τις θυσίες και τις μαρτυρίες της ελληνικής ψυχής, εκφράζει την εθνική μας ενότητα, τη θρησκευτική μας πίστη και ενσαρκώνει το οράματα του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη, δικαιοσύνη, πρόοδο, δημιουργία.   

Τιμούμε ευγνώμονες, τους ήρωες του έπους του 1940, όλες και όλους όσοι αντιστάθηκαν,  πολέμησαν και  θυσιάστηκαν υπέρ πατρίδος  στα πεδία των μαχών και  στα εκτελεστικά αποσπάσματα, τις στρατιές των αμάχων που υπερασπίστηκαν με γενναιότητα διαχρονικές αξίες και αρετές, τους ήρωες της εθνικής αντίστασης, τους επιζήσαντες που αποτελούν ζώσα ιστορία και μαρτυρία του ελληνικού θαύματος.

Μας διδάσκουν ότι η ελευθερία, η ειρήνη  και η δημοκρατία δεν είναι δεδομένα. Είναι ανθρώπινα επιτεύγματα που κερδίζονται με θυσίες.  Μας καλούν να σταματήσουμε να αναλωνόμαστε στα μικρά, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, συνειδητά,  στα μεγάλα. Σήμερα, σε εποχή  πολυκρίσης, αβεβαιοτήτων και  πολέμου,  κεκτημένα  τελούν υπό αίρεση και αναίρεση.

Η μελέτη, κατανόηση και εμπέδωση  της εθνικής  μας ιστορίας και των διδαγμάτων της,  αποτελεί χρέος τιμής προς τους προγόνους και η σπουδαιότερη προσφορά της γενιάς μας, στις επόμενες γενιές. Το μήνυμα της επετείου είναι μήνυμα εθνικής ενότητας, ομοψυχίας, προσήλωσης στους δημοκρατικούς θεσμούς και συνεργασίας,  που οδηγούν με  ασφάλεια, σε δημιουργικό μέλλον. 

Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες 

 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…