cotton-blossom-jim-raines

Νέα προκήρυξη για την κάλυψη 100% των εξόδων πιστοποίησης αγροτών για το σύστηµα AGRO 2 στα πλαίσια του Μέτρου 3.1 του ΠΑΑ, ετοιµάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύµφωνα µε απόφαση του γενικού γραµµατέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδοµών, ∆ηµήτρη Παπαγιαννίδη, µέχρι το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική µελέτη κόστους για την επιδότηση πιστοποίησης των αγροτών, ώστε σε δεύτερο χρόνο να βγει η πρόσκληση του Μέτρου.

Υπενθυµίζεται πως ήδη έχει βγει µία προκήρυξη του 3.1 «Συστήµατα Πιστοποίησης» το οποίο όµως κάλυπτε µόνο τα κόστη για τη βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία. Αναλυτικότερα η απόφαση Παπαγιαννίδη αναφέρει:

Η τροποποίηση της µελέτης αποκλειστικά ως προς τον υπολογισµό των πάγιων δαπανών του συστήµατος ποιότητας AGRO 2 (Παράγραφος 2.3.1 της µελέτης), κρίνεται απαραίτητη διότι η υφιστάµενη µελέτη συντάχθηκε τον Σεπτέµβριο του 2014, χωρίς µέχρι σήµερα να έχει προκηρυχτεί το υποµέτρο µε επιλέξιµο σύστηµα το AGRO 2, ενώ στο µεσοδιάστηµα (Νοέµβριος 2019) ο ΕΛΓΟ ∆ΗΜΗΤΡΑ κοινοποίησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έθεσε σε ισχύ την 3η έκδοση των προτύπων AGRO 2-1 και AGRO 2-2 (προδιαγραφές για όλη τη φυτική παραγωγή), στα οποία ενσωµατώθηκαν στοιχεία από τα προηγούµενα πρότυπα (προδιαγραφές σε ορισµένα είδη καλλιεργειών).

Φυσικό αντικείμενο της πράξης:

  1. Επανακαθορισμός και επανυπολογισμός των επιμέρους κατηγοριών των πάγιων δαπανών

που προβλέπονται στο AGRO 2-1 και AGRO 2-2.

  1. Διαχωρισμός του ύψους ενίσχυσης (δαπάνες πιστοποίησης στο σύστημα AGRO 2-1 και AGRO 2-2) ανάλογα με το είδος του δικαιούχου.

Επειδή το σύστημα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης AGRO εφαρμόζεται κυρίως μέσω ομάδων, μειώνοντας έτσι το κόστος πιστοποίησης, είναι απαραίτητο να υπολογιστούν τα ύψη ενίσχυσης διακριτά για την περίπτωση που δικαιούχος είναι μεμονωμένος γεωργός και για την περίπτωση που δικαιούχος είναι ομάδα γεωργών και μάλιστα σε συνάρτηση με το μέγεθος (αριθμό μελών) της ομάδας

Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης της Πράξης

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης ορίζεται από 15/07/2021 έως 29/10/2021.

Πηγή:agronews.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Θαύματα κάνει η μικροχειρουργική, στους ακρωτηριασμούς παιδιών

Μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας όσον αφορά την αποκατάσταση της λειτουργίας έχει η χρήση της …