Podilasia (1)

 Συνεχίζει δυναμικά την πορεία του ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων. Δύο μετάλλια σε πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι μεγάλη επιτυχία και αντικατοπτρίζει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην αγωνιστική ομάδα. 

 Συγκεκριμένα το περασμένο τριήμερο 21,22,23 Ιουνίου 2024 διοργανώθηκε από την ΕΟΠ και τον ποδηλατικό όμιλο “ΑΠΕΙΡΟΣ” Ηγουμενίτσας το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΜΤΒ XCC και XCO για τις μικρές  κατηγορίες παίδων παμπαίδων και την τελευταία ημέρα Κυριακή το αγώνισμα ΜΤΒ  XCE (eliminator) για όλες τις κατηγορίες. Οι διαδρομές των αγώνων ήταν άριστες και με αρκετή δυσκολία, που να ανταποκρίνονται σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια και στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση. 

 Ο Π.Σ. Τρικάλων συμμετείχε με 6 ποδηλάτες που κέρδισαν πολλές εμπειρίες αλλά και σημαντικές διακρίσεις.

Στην κατηγορία παίδων: Ο Παναγιώτης Σιδέρης την Παρασκευή  στο αγώνισμα XCC τερμάτισε 31ος. Το Σάββατο στο XCO  δεν τερμάτισε  και την Κυριακή στο XCE ήταν  20ος στα προκριματικά.      Ο Αλέξανδρος Σιδέρης αντίστοιχα τερμάτισε στο XCC 36ος, XCO 34ος και XCE δεν προκρίθηκε.

Στην κατηγορία παμπαίδων: Οι ποδηλάτες αγωνίστηκαν στο XCC του Σαββάτου και στο XCE της Κυριακής. Το Σάββατο είχαμε, Χρήστος Ντίνας 16ος  Γιάννης Λούγγος 21ος και Χρήστος Κωτούλας εγκατάλειψη λόγο μηχανικής βλάβης. Την Κυριακή Ο Γιάννης Λούγγος με ψυχολογία πραγματικού νικητή μπήκε στον αγώνα και έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου άξια κατέκτησε την 2η θέση κερδίζοντας ταυτόχρονα και το πρώτο του πανελλήνιο μετάλλιο. Ο Χρήστος Ντίνας ήταν 23ος στα προκριματικά και ο Χρίστος Κωτούλας 27ος και οι δύο πέρασαν στην επόμενη φάση αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό.

Την Κυριακή επίσης στο αγώνισμα XCE ELIMINATOR,  αγωνίστηκαν και οι κατηγορίες elite Ανδρών – Γυναικών. Η Εύα Ντάκου αν και νεάνιδα, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία κατακτώντας την 2η θέση κερδίζοντας ακόμη ένα πανελλήνιο μετάλλιο για την συλλογή της. Η Εύα συνεχίζει την προετοιμασία της για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΜΤΒ XCC XCO της κατηγορίας της που θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουλίου. 

Επόμενος αγώνας για τους ποδηλάτες μας είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου για τις μικρές κατηγορίες που θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιούλη στα Χανιά Κρήτης.

 Ο  Τρικαλινός τεχνικός της ομάδας Γιώργος Ζαλαγκίτης δηλώνει ικανοποιημένος με την απόδοση των αθλητών αλλά όπως λέει πάντα, σίγουρα μπορούσαμε και καλύτερα. Ο υπεύθυνος γυμναστής ενδυνάμωσης, Κώστας Ζαλαγκίτης έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος με τις επιδώσεις των παιδιών. Και εμείς σαν σύλλογος έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε τυχεροί όταν ένα τέτοιο μεγάλο όνομα του Ελληνικού κλασικού αθλητισμού ασχολείται με την ενδυνάμωση των παιδιών μας.

 Τα δύο μετάλλια σε πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι η καλύτερη δικαίωση για τους προπονητές μαςαλλά και για τον σύλλογο γενικότερα.

 Ευχαριστούμε τους προπονητές μας, για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν  στα παιδιά της ομάδας μας.    

 Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν και βοηθάνε τα παιδιά τους να ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο και επίπονο άθλημα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάνε έμμεσα και όλη την ομάδα.
  Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας μας, αφού μέσα από την στήριξη τους  μπορούμε και συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας.:

ΚΗΠΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
3G (Ψηφιακές Εκτυπώσεις)

FAME Lab (Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας).

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ (Συστήματα σκίασης – τέντες)
VO2MAX (Καταφύγιο Κόζιακα)

  Αν θέλεις να ασχοληθείς με ένα από τα ομορφότερα αθλήματα στον κόσμο, αν σου αρέσει να γυμνάζεσαι μέσα στην φύση, αν σου αρέσει η οδήγηση σε ποδηλατικά μονοπάτια, τότε τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείς είναι ένα κράνος, το ποδήλατό σου και όρεξη για πολλές βόλτες.

Τα μαθήματα της ποδηλατικής ακαδημίας θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο.

 Podilasia (2)

Podilasia (3)

Podilasia (10)

Podilasia (20)

 

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Κλιματική αλλαγή & κτηνοτροφία-LIVECLIC

  Το ζεστό Σαββατο Κύριακο 15 & 16/6/2024 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διεξή…