Brami (1)

Μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση, έλαβε χθες Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, η συνδημότισσά μας κα Ευαγγελή Μπράμη*, Πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων, αυτή την της Διπλωματικού Ακολούθου και Συνοδοιπόρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Η κα Μπράμη προτάθηκε στο Συμβούλιο του Οργανισμού, από επιφανή του μέλη, ώστε να λάβει την ιδιότητα της Διπλωματικού Ακολούθου και Συνοδοιπόρου, του International Association for Cultural Diplomacy, πρόταση η οποία και εγκρίθηκε.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον Πρέσβη της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Ανδρέα Ρεντζούλα, σε μια λαμπρή τελετή, που έλαβε χώρα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

*Η κα Μπράμη, έλκει την καταγωγή της από την πλευρά της μητέρας της, από το Παλαιομονάστηρο, ενώ από την πλευρά του πατέρα της από τους Γόμφους, δύο χωριά που λατρεύει κυριολεκτικά και επισκέπτεται πολύ συχνά, διαμένοντας στην οικία της που διατηρεί στο Παλαιομονάστηρο.

Αναφορικά με τον Οργανισμό, να αναφέρουμε πως…

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτιστικής Διπλωματίας ιδρύθηκε στην Ουψάλα πάνω στα πρότυπα δύο μεγάλων διπλωμάτων…

Του Νταγκ Χάμαρσκεκντ, Σουηδός διπλωμάτης, οικονομολόγος και συγγραφέας και του …

Ιωάννη Καποδίστρια, ήταν Έλληνας διπλωμάτης πολιτικός και ιατρός. Είχε τον τίτλο ευγενείας του κόμη και διετέλεσε υπουργός εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, ενώ αργότερα ως πρώτος Κυβερνήτης του νέου Ελληνικού Κράτους.
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-02-24 102015
Σκοπός του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας είναι να συμβάλλει στη σωστή και κοινωνικά επωφελή χρήση της επιστημονικής προόδου και τεχνολογίας, επιδιώκοντας να στρέψει την προσοχή και το ενδιαφέρον τόσο των υπευθύνων, όσο και γενικά των πολιτών προς την σωστή κατεύθυνση.
Πηγή έμπνευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας, είναι η πολιτιστική κληρονομιά που εκφράζει τα ιδανικά και τα επιτεύγματα των λαών.
Δίνεται προτεραιότητα στην διατύπωση στόχων που είναι κοινοί για την ευημερία όλων των λαών, διοργανώνοντας δράσεις θεματικού περιεχομένου, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις έργων τέχνης συμβολικής σημασίας, καθώς και πρότζεκτ καινοτομίας, που υλοποιούνται κατά κανόνα σε συνεργασία με πολλούς κοινωνικούς φορείς.
Ηγεσία & μέλη θεωρούν ότι η λύση στα ζωτικά θέματα που αφορούν την Κοινωνία του μέλλοντος, μπορεί να αναζητηθεί στην κουλτούρα και ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αλλάξουμε την κοινωνία, είναι να αρχίσουμε από τον εαυτό μας.
Η γενική παρότρυνση προς όλους και ιδιαίτερα τους νέους είναι το περίφημο »Be the change you want to see in the world».
(Γίνε η αλλαγή, που θέλεις να δεις, στον κόσμο).
Brami (2)
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Νέους δρόμους συνεργασίας στα αγροτικά προϊόντα ανοίγει η συνάντηση Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του

Συμφωνίες για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στο…