This stock image for Happy Teachers Day on the chalkboard with a spinning globe and book is an engaging and dynamic scene. The image features a chalkboard background with the words "Happy Teachers Day" written in white chalk letters. In the center of the image, a spinning globe is displayed, symbolizing the global impact of education and the important role that teachers play in shaping the world. A book is also prominently displayed, emphasizing the value and importance of education.

Η 5η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από την UNESCO ως η παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού για να τιμηθούν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο που με το έργο τους συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών.

Βασικό στοιχείο του πολιτισμού και της εξέλιξης των κοινωνιών είναι η εκπαίδευση. Σκοπός της είναι η μετάδοση των γνώσεων στους μαθητές/τριες από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή τους. Στη σύγχρονη εποχή που οι εκπαιδευτικοί δέχονται πολλαπλά ερεθίσματα και προκλήσεις, ο ρόλος τους είναι σημαντικότερος από ποτέ. Ο σύγχρονος  εκπαιδευτικός πρέπει να έχει παιδαγωγική κατάρτιση και ενσυναίσθηση καθώς συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των μαθητών δίνοντας τους τα κατάλληλα εφόδια για τη ζωή.

Στις μέρες μας, με την επανάσταση στην παραγωγή γνώσεων και της τεχνολογίας των πληροφοριών, το έργο τους γίνεται πιο σύνθετο, καθώς καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Έτσι συνεχώς θα πρέπει να αναπροσαρμόζονται και να είναι ανοιχτοί στο νέο, στο καινούργιο επιδιώκοντας συνεχή επιμόρφωση και αναζητώντας τις καταλληλότερες συνθήκες για να καταφέρουν να δείξουν τον δρόμο της δημιουργίας, της προόδου και της ανάπτυξης.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι η ευκαιρία να τιμήσουμε τους ανθρώπους που καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους για τη διάπλαση των αυριανών πολιτών και να αναγνωρίσουμε τον πολυδιάστατο ρόλο τους στο απαιτητικό έργο της εκπαίδευσης της νέας γενιάς.

Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού και εκφράζουμε την αμέριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μας σε όλους/ες όσους/ες υπηρετούν τον σπουδαίο αυτό κλάδο. Την ημέρα αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ακούραστους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την ανιδιοτελή τους προσφορά και τον καθημερινό τους αγώνα για τη διαμόρφωση υγιών, ελεύθερων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Διακοπή ρεύματος σε ΤΚ & περιοχές των Δήμων Πύλης & Φαρκαδόνας

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητ…