σιβιτανιδειος
Είναι πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο που δημιουργείται μια τέτοια δομή μέσα σε σχολικό περιβάλλον

Μια σημαντική πρωτοβουλία εξελίσσεται καιρό τώρα σε ένα δημόσιο Σχολείο.

 Αναφερόμαστε στο «κοινωνικό μαγαζάκι» δημιουργήθηκε το 2021 εντός της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής, εφόσον διαπιστώθηκαν από το εκπαιδευτικό προσωπικό οι αυξημένες ανάγκες των μαθητών σε βασικά είδη που αφορούν την ένδυση τους.

Οι εκπαιδευτικοί που πήραν την πρωτοβουλία αναφέρουν:

Διαπιστώσαμε μαθητές να μην φορούν πανωφόρι τους χειμερινούς μήνες με δικαιολογία πως δεν κρυώνουν ενώ δεν είχαν, είδαμε μαθητή να πέφτει από τα σκαλοπάτια επειδή φορούσε τρία νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι του πατέρα του, κορίτσι που να δένει τα παπούτσια κάτω από την σόλα με κορδόνια για να μην της διαλυθούν. Αυτά είναι τα ελάχιστα παραδείγματα που μας παρακίνησαν να δράσουμε άμεσα.

Κατόπιν συνεργασίας της Διοίκησης της σχολής και των Διευθυντών των τεσσάρων ΕΠΑΛ, του ΙΕΚ και του ΚΕΔΙΒΙΜ που διαθέτει η Σιβιτανιδειος Δημόσια Σχολή απευθύνθηκε έκκληση για συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών από το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της σχολής. Από την κοινωφελή δράση αυτή αποκλείστηκε το μαθητικό δυναμικό για να μην είναι αναγνωρίσιμα τα είδη που παρέχονται.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής εξυπηρετεί και καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων μαθητών που προσέρχονται καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και προμηθεύονται ελεύθερα σε αδιαφανείς σακούλες τα είδη που χρειάζονται.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε την αύξηση της εισροής των μαθητών στην δομή αυτή όλο και περισσότερο την φετινή χρονιά.

Είναι πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο που δημιουργείται μια τέτοια δομή μέσα σε σχολικό περιβάλλον και ευχόμαστε όλοι να κριθεί μη απαραίτητη το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή:alfavita.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Τομή στη Δημόσια Διοίκηση το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων Δημοσίου

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μαζί με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, παρουσίασ…