kolonaki-trypa

Ένα σύντομο video από τα έργα που πραγματοποιούνται στην πλατεία Κολωνακίου για την κατασκευή του νέου σταθμού του Μετρό, έφερε στο φως το βάθος της «τάφρου» που κρύβεται πίσω από τα μεταλλικά παραπετάσματα.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα σύντομο video, το οποίο φέρνει στο φως την πρόοδο των έργων που πραγματοποιούνται στην καρδιά της Αθήνας και ειδικότερα στην πλατεία Κολωνακίου για την κατασκευή ενός νέου σταθμού του Μετρό.

Η δημιουργία ενός νέου σταθμού Μετρό στην πλατεία του Κολωνακίου εντάσσεται στην κατασκευή της Γραμμής 4, το Α’ τμήμα της οποίας θα συνδέει το Γαλάτσι με το Γουδί, περιλαμβάνοντας συνολικά 15 σταθμούς για την κάλυψη μιας διαδρομής 12,8 χιλιομέτρων.

Η έναρξη λειτουργίας του Α’ Τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου πέντε χρόνια από σήμερα (2029-2030) και σε ό,τι αφορά την πλατεία Κολωνακίου, το έργο έχει περάσει στη φάση της κατασκευής του νέου σταθμού.

Εκεί, λοιπόν, που βλέπουμε σήμερα το εντυπωσιακό σκάμμα, το βάθος του οποίου ξεπερνά το ύψος μιας πενταώροφης πολυκατοικίας, υπερβαίνοντας τα 15 μέτρα, πρόκειται να δημιουργηθεί ο νέος σταθμός του Κολωνακίου.

 

Στην επιφάνεια ακριβώς πάνω από τον σταθμό του Κολωνακίου θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και αναψυχής, ενώ περιμετρικά του σταθμού οι θα παραδοθούν ξανά στην κυκλοφορία οι δρόμοι, με εξαίρεση εκείνο το τμήμα που μέχρι σήμερα οδηγούσε από την Φιλικής Εταιρείας προς την Πατριάρχου Ιωακείμ.

Πέρα από το δυσθεώρητο βάθος του σκάμματος που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Κολωνακίου, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός το πόσο κοντά στις παρακείμενες πολυκατοικίες εκτελείται ένα έργο αυτού του μεγέθους. 

Πηγή:carandmotor.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Παπούα Νέα Γουινέα: 2.000 άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί από την κατολίσθηση

(φωτό:Emmanuel Eralia via REUTERS) «Η κατολίσθηση έθαψε ζωντανούς περισσότερους από 2.000 …