ape_beaune-e1623417039477

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις προκλήσεις που έχουν «δυστυχώς στην περιοχή ακόμη» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Κλεμάν Μπον (Clément Beaune).

«Είμαστε αποφασισμένοι και σαφέστατοι σε ό,τι αφορά θέματα κυριαρχίας των κρατών μας» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε με την Τουρκία, όμως πάντα με πνεύμα αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας, όπως από πέρσι αποδείξαμε στις διάφορες συζητήσεις που είχαμε».

«Η υποστήριξή μας δεν είναι υποστήριξη σε δύο κράτη μέλη, αλλά υποστήριξη της δύναμης που έχει η Ευρώπη σε τέτοιου είδους θέματα», επεσήμανε.

Όπως επεσήμανε, η Ευρώπη σιγά-σιγά ξεπερνάει την έκτακτη υγειονομική και οικονομική κρίση.

«Δεν είχαμε κοινές δραστηριότητες στο πλαίσιο της Ευρώπης για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση», σημείωσε. «Σε θέματα εμβολιασμού κάποιοι μας επέκριναν, όμως θα ήθελα να πω ότι αν δεν υπήρχε η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δεν θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την κατάσταση, αλλά και τα θέματα μετακίνησης του τουρισμού δεν θα είχαν προχωρήσει».

«Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με μεγάλο πνεύμα αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης, διότι θα πρέπει η Ευρώπη να απαντήσει με ενιαίο τρόπο», σημείωσε και αναφέρθηκε στη σημασία των σχεδίων ανάκαμψης που υπάρχουν για όλες τις χώρες.

Στη συνάντηση των Med7 στην Αθήνα συζητήθηκαν θέματα ψηφιακής μετάβασης, καινοτομίας και η πράσινη Ευρώπη, καθώς και κοινωνικά θέματα. Συζητήθηκε ακόμη η ευρωπαϊκή συμφωνία μετανάστευσης και ασύλου, ανέφερε ο κ. Μπον.

Κατέληξε λέγοντας, ότι «κατά τη διάρκεια της γαλλικής Προεδρίας από την 1η Ιανουαρίου 2022, έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις και θα επιδείξουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ελπίζουμε να έχουμε μεγάλες επιτυχίες που είχε και η πορτογαλική Προεδρία».

Πηγή:dailypost.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Λουλούδια: Tips για την φύτευση και την φροντίδα τους

Σε ποιον δεν αρέσει ένας ανθισμένος κήπος ή ένα μπαλκόνι στολισμένο με γλάστρες όμορφων φυ…