kerameos2_34

«Όχι» ψήφισαν οι Βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων

Κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ψηφίστηκε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, η πολυτροπολογία   για  την άμεση έναρξη της  ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και  τα Πρότυπα  Σχολεία, η οποία  κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, αργά θες βράδυ στο κοινοβούλιο.  

Οι Βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25 καταψήφισαν την τροπολογία.

Ειδικότερα :

Με το άρθρο 1 της πολυτροπολογίας αυξάνονται τα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση και να συμμετάσχουν στις εξετάσεις εισαγωγής, από ένα (1) σύμφωνα με την ισχύουσα ρύθμιση, σε δύο (2).

 Μέ το άρθρο 2 τροποποιείται το άρθρο 80 του ν. 4823/2021 (Α’ 136), περί εξουσιοδοτικών διατάξεων για την αξιολόγηση του έργου των εκπαιδευτικών και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), με στόχο τη συμπλήρωση και την περαιτέρω εξειδίκευση της νομοθετικής εξουσιοδότησης που εμπεριέχεται στο άρθρο αυτό.

Με το άρθρο 3  προβλέπεται ότι κατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα κατά το  οποίο  εξακολουθεί η λειτουργία των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) που καταργήθηκαν με τον ν. 4823/2021 (Α 136) οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, των οποίων αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, θα ασκούν αρμοδιότητες και εν γένει θα συμπράττουν ή συμβάλλουν στην άσκηση των αρμοδιοτήτων και τη λειτουργία των κέντρων αυτών, σε αντικατάσταση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου, οι Θέσεις των οποίων επίσης καταργήθηκαν με τον ίδιο νόμο.

Με το άρθρο 4 ορίζεται   ότι κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών, η αποτίμηση της αξιολογικής κρίσης από τον αξιολογητή γίνεται με έγγραφη τεκμηρίωση, η οποία γνωστοποιείται με κάθε πρόσφορο τρόπο επί αποδείξει στον αξιολογούμενο, προκειμένου να αρχίσει η πενθήμερη Προθεσμία που προβλέπεται νια την υποβολή της έκθεσης με τις παρατηρήσεις εκ μέρους του αξιολογούμενου, σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία.

Τέλος με το άρθρο 5 αυξάνεται το ανώτατο όριο θητειών του προέδρου και των λοιπών μελών του Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.), από δύο (2) σε τρεις (3) θητείες.

Πηγή: esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Από πρώτη αρωγή ενίσχυση κτηνοτρόφων αυτή την εβδομάδα, αλλάζουν όλα στον ΕΛΓΑ

Μέσα από την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής παρέχεται ενίσχυση και σε κτηνοτροφικές μονάδες. …