marousi_ask_banner

Το Σάββατο στις 7.00 μ.μ, οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή της περυσινής Elite League στο κλειστό του Αγ. Θωμά

 

Αγώνας μεγάλης βαθμολογικής αξίας είναι για τον Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ο προσεχής εκτός έδρας απέναντι στο Μαρούσι.

Για την 4η αγωνιστική της Basket League, η ομάδα της Καρδίτσας δοκιμάζεται το Σάββατο στην έδρα ενός αντιπάλου που αναζητεί, όπως και οι «κυανόλευκοι», την πρώτη του φετινή νίκη στη σεζόν.

Η παρουσία του Α.Σ.Κ. στο πρωτάθλημα εμπεριέχει αντικειμενικές δυσκολίες, όμως το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου αποδεικνύει πως διαθέτει εκείνα τα αγωνιστικά στοιχεία που σύντομα θα οδηγήσουν στα θετικά αποτελέσματα.

Η δυναμική του Κλειστού Γυμναστηρίου «Γιάννης Μπουρούσης» και η στήριξη των φιλάθλων είναι σίγουρα το σημαντικότερο πλεονέκτημα που στερείται μέχρι στιγμής η ομάδα της πόλης μας, ωστόσο ο Α.Σ.Κ. πιστοποιεί ότι και μακριά από την Καρδίτσα διεκδικεί με αξιώσεις το ροζ φύλλο αγώνα.

Στην πιο πρόσφατη έξοδό του, στο Αλεξάνδρειο και μέσα σε μία ατμόσφαιρα που ανέβασε το βαθμό δυσκολίας του αγώνα, ο Α.Σ.Κ. παρουσιάστηκε έτοιμος για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Το «καθαρό» μυαλό, κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία και η ποιότητα του Άρη στα τελευταία δευτερόλεπτα αντέστρεψαν τα δεδομένα στο ματς που οι «κυανόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν τη νίκη.

Η κατάληξη του αγώνα μόνο απογοήτευση δεν προκαλεί στο αγωνιστικό τμήμα αλλά αντίθετα, πείσμα και αυτοπεποίθηση είναι τα συναισθήματα που επικρατούν ενόψει συνέχειας. Το προπονητικό επιτελείο και οι αθλητές παραμερίζουν την κούραση και το ιδιότυπο πρόγραμμα, στρέφοντας όλο το ενδιαφέρον τους στη βελτίωση των λαθών, ενόψει του αγώνα με το Μαρούσι.

Η Αθηναϊκή ομάδα, με τη σειρά της διεκπεραιώνει ένα απαιτητικό πρόγραμμα, προσπαθώντας να αλλάξει την αγωνιστική της παρουσία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι «κιτρινόμαυροι» προχώρησαν στην αντικατάσταση του μέχρι πρότινος επικεφαλής προπονητή τους, Γιώργου Σκαραφίγκα με τον Γιώργο Λιμνιάτη, ο οποίος ανέλαβε άμεσα τα καθήκοντά του. Στην 23η του παρουσία στην πρώτη κατηγορία, το Μαρούσι επέστρεφε φέτος στα «σαλόνια» της Basket League κι αποτελεί μία από τις μόλις έξι Ελληνικές ομάδες που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο Σαπόρτα του 2001, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 2004 έφτασε στους τελικούς της Α1.

Από την πλευρά του, ο Α.Σ.Κ. έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας του αγώνα και ασφαλώς, το γεγονός ότι μια αναμέτρηση με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον έρχεται τη δεδομένη χρονική στιγμή εκτός έδρας, δημιουργεί κλίμα συσπείρωσης και αποφασιστικότητας.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…