Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-28 102457

Κρίσιμη η τέταρτη διαδοχική έξοδος στο πρωτάθλημα για τον Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

 

Ένα καθοριστικό ματς δίνει το Σάββατο στις 7 μ.μ. ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας το Μαρούσι. Ο αγώνας, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το ERT Sports 1, έχει εξαιρετική σημασία και για τις δύο ομάδες και εντάσσεται στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League.

Οι δύο ομάδες διέρχονται ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, αναζητώντας την πρώτη τους νίκη στη σεζόν, με τον Α.Σ.Κ. να συνεχίζει τις υποχρεώσεις του μακριά από την Καρδίτσα, στοχεύοντας σε ένα αποτέλεσμα με μεγάλο αγωνιστικό και βαθμολογικό αντίκτυπο. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου αντιμετώπισε μεγέθη αντιπάλων με υψηλές βλέψεις στην κατηγορία και ταυτόχρονα δοκιμάστηκε σε έδρες που ο ενθουσιασμός και η δυναμική τους είχαν σαφή επιρροή στο τελικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, οι «κυανόλευκοι» στάθηκαν ανταγωνιστικά, κι απέδειξαν ότι με δουλειά και βελτίωση στις λεπτομέρειες δεν αναζητούν μόνο την καλή αγωνιστική εικόνα αλλά και την ουσία που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση των νικηφόρων αποτελεσμάτων.

Η επερχόμενη έξοδος στο Μαρούσι μόνο εύκολη δεν είναι για την ομάδα της Καρδίτσας, απέναντι σε έναν αντίπαλο που, αν και απουσίασε τα προηγούμενα χρόνια από την Basket League, αποτελεί ομάδα με παράδοση και δυνατή έδρα. Με την κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα την περίοδο 2000-01, παρουσία στους τελικούς της Α1 τη σεζόν 2003-04, δύο συμμετοχές στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος (τις περιόδους 2001-02 και 2005-06), παρουσία στον τελικό του EuroChallenge (2003-04), στα ημιτελικά του κυπέλλου Κόρατς (2001-02) και πορεία ως το Top-16 στην Ευρωλίγκα της αγωνιστικής σεζόν 2009-10, η Αθηναϊκή ομάδα διατηρεί μία πλούσια ιστορία στο Ελληνικό μπάσκετ, καταγράφοντας την 23η της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία.

Με νέο επικεφαλής στην τεχνική ηγεσία τον Γιώργο Λιμνιάτη, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να αντιστρέψουν το κλίμα από τις τρεις ήττες στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και αναμφίβολα ο χαρακτήρας «τελικός» στον αγώνα με τον Α.Σ.Κ. δεν αποτελεί υπερβολή. Παύλος Ξύδας, Ορφέας Στασινός, Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, Βασίλης Σταυρακούκας κεφαλοποίησαν την επιτυχία της ανόδου στην Basket League, παραμένοντας στο ρόστερ της ομάδας που ενίσχυσε τον Ελληνικό «κορμό» της, αποκτώντας τους Γιώργο Μπόγρη, Χάρη Γιαννόπουλο, Αλεξάνδρο Νικολαΐδη, Χρήστο Ιορδάνου και Στράτο Καλογερία. Οι Αμερικανοί Αμάουρι Χάρντι, Αχμέντ Χιλ, Σακούρ Τζούστον, Αζάϊα–Τζαμάλ Μπρίσκοου και οι Σέρβοι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Μάρκο Λούκοβιτς, Στέφαν Πένο, συμπληρώνουν το αγωνιστικό παζλ των νεοφώτιστων που διαθέτουν εμπειρία και ταλέντο.

Έτσι, λοιπόν ο Α.Σ.Κ. αναγνωρίζει τόσο την κρισιμότητα του αγώνα όσο και τις δυνατότητες του αντιπάλου του, προσπαθώντας στις τελευταίες προπονήσεις να δώσει έμφαση στην τακτική και την αντιμετώπισή του. Όπως κι αν έχει, οι «κυανόλευκοι» ετοιμάζονται για ένα απαιτητικό ματς, στο οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αποφασιστικότητα για το ροζ φύλλο αγώνα.

Η αποστολή των «κυανόλευκων» αναχωρεί την Παρασκευή για την Αθήνα, όπου και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Διαιτητές της Σαββατιάτικης αναμέτρησης, ορίστηκαν οι κ.κ. Πέτρος Παπαπέτρου από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Μπακάλης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης και Ελένη Κωνσταντινίδου από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας-Ηλείας.

«Είμαστε όλοι Καρδίτσα» από τον Γ.Σ. Αμαρουσίου στο ημίχρονο του αγώνα με τον Α.Σ.Κ.

Το μήνυμα της αλληλεγγύης στους πληγέντες από τα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου στο νομό Καρδίτσας στέλνει ο Γ.Σ. Αμαρουσίου. Στο ημίχρονο του αγώνα, στο κλειστό του Αγ. Θωμά, θα πραγματοποιηθεί σύντομος αγώνας επίδειξης των αθλητών από την ακαδημία του Αθηναϊκού Συλλόγου, οι οποίοι θα φορούν t-shirts με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Καρδίτσα». Αυτή η εκδήλωση συμπαράστασης για τις καταστροφές που δεν άφησαν ανεπηρέαστο τον οργανισμό του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, με τις φθορές που υπήρξαν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης», συνιστά μια σπουδαία και συμβολική πρωτοβουλία που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο ο αθλητισμός.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Συνάντηση του προέδρου των τρικαλινων Ιεροψαλτών με τον Δ/ντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ Λαρίσης

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης κα…