Arxiki

Στην γέφυρα “Γκίκα” στην Πύλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα των «Φώτων» η κατάδυση του σταυρού & ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων, με βασικό χαρακτηριστικό φέτος τον καθ’όλα ανοιξιάτικο καιρό, γεγονός που βοήθησε κι άλλους ιερείς να προβούν στο ίδιο σκηνικό, όπως ο π. Βασ. Πανάγος στην τεχνητή λίμνη του Αγ. Βησσαρίωνα και για πρώτη φορά ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγ. Προκοπίου Διον. Κλάδης, στους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς, με πλήθος κόσμου.

Στην Πύλη, αμέσως μετά τον μέγα αγιασμό, στην εκκλησία του Αγίου Βησσαρίωνος, όπου προηγουμένως ετελέσθη Όρθρος & Θεία Λειτουργία κλήρος & πολλοί πιστοί, παρουσία των αστυνομικών & πολιτικών Αρχών του τόπου, μετέβησαν στην γέφυρα “Γκίκα”(παλιά γέφυρα που συνδέει την Πύλη με την Πόρτα Παναγιά) στον Πορταϊκό ποταμό, όπου ετελέσθη ο Αγιασμός των υδάτων & η  κατάδυση του Σταυρού.

Η ανέλκυση του Σταυρού, πραγματοποιήθηκε από νεαρό χειμερινό βουτηχτή, ενώ τρεις ήταν οι ψύχραιμοι στους καταρράκτες, οι οποίοι αψηφώντας, όπως και να το κάνουμε» τα κρύα νερά Πορταϊκού & Παλαιοκαρίτη, βούτηξαν χωρίς πολλές αναστολές & ανέσυραν τον Σταυρό, τηρώντας κατά γράμμα το έθιμο που συνηθίζεται χρόνια τώρα, κατά την συγκεκριμένη ημέρα, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά & σε άλλες χώρες με το ίδιο θρήσκευμα.

Πύλη

Gika (5)

Gika (4)

Gika (3)

Gika (2)

Gika (1)

default

default

default

default

gefyra

Άγ. Βησσαρίωνας

Ag visarionas (3)

Ag visarionas (2)

Ag visarionas (1)

Καταρράκτες Παλαιοκαρυάς

Palaiokarya (18)

Palaiokarya (17)

Palaiokarya (12)

Palaiokarya (10)

Palaiokarya (6)

Palaiokarya (16)

Palaiokarya (15)

Palaiokarya (14)

Palaiokarya (13)

fota (3)

fota (2)

fota (1)

Palaiokarya (9)

Palaiokarya (8)

Palaiokarya (5)

Palaiokarya (4)

Palaiokarya (3)

Palaiokarya (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …