5o Gymnasio (2)

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη Συναγωγή.  Εκεί μας υποδέχθηκε θερμά ο κ. Ιάκωβος Βενουζίου, πρόεδρος της Ισραηλιτκής κοινότητας Τρικάλων ο οποίος  μας ξενάγησε στον χώρο και μας ενημέρωσε  για την ιστορία της Ισραηλιτικής κοινότητας στα Τρίκαλα και πώς συνδέεται με το κτίριο της Συναγωγής.

Με θλίψη διαβάσαμε από τον τοίχο τα ονόματα των τρικαλινών Εβραίων που βρήκαν οδυνηρό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Όμως με χαρά πληροφορηθήκαμε πως οι Χριστιανοί Τρικαλινοί, βοήθησαν  πολλούς Ισραηλίτες και έτσι δεν συνελήφθησαν και δεν οδηγήθηκαν  στα στρατόπεδα.

Τέλος μάθαμε για τα έθιμα και τον τρόπο τέλεσης των διαφόρων λειτουργιών όπως για παράδειγμα ο γάμος ή η κηδεία.  Πραγματικά μείναμε άναυδοι τόσο με την δομή του κτιρίου όσο και με τις παραδόσεις αυτής της κοινότητας.

Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους της Ισραηλιτικής κοινότητας για την υποδοχή και την ξενάγηση. Ευχαριστούμε επίσης  το 5ο Γυμνάσιο και την κ. Μανώλη που μας έδωσαν την δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με μια διαφορετική θρησκεία και να προσεγγίσουμε τη γνώση με ένα διαφορετικό τρόπο.

Για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Βακουφτσή Χριστίνα, Λίτου Ιωάννα

5o Gymnasio (1)

5o Gymnasio (3)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας μέσω του gov.gr

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένε…