20240320_115819

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Τρικάλων πραγματοποίησε μαθήματα Σεξουαλικής Αγωγής προκειμένου να  αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και εκπαίδευσης των μαθητών και μαθητριών του σχολείου. Η ενημέρωση είχε σαν κύριο στόχο την παροχή ολοκληρωμένης και επιστημονικά έγκυρης ενημέρωσης σχετικά με τη σεξουαλική υγεία, τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, τη συναινετικότητα και το σεβασμό στις σχέσεις.

Τα μαθήματα διδάχθηκαν  από εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τρικάλων, το οποίο διαθέτει εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα της σεξουαλικής υγείας και αγωγής. Οι μαθητές/τριες μοιράστηκαν σε ομάδες αγοριών και κοριτσιών και  η ενημέρωση έγινε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Οι μαθητές/τριες είχαν  τη δυνατότητα να εξερευνήσουν θέματα όπως η φυσιολογία του σώματος, η σεξουαλική ταυτότητα, η σεξουαλική συμπεριφορά, η πρόληψη σεξουαλικών ασθενειών και η προστασία από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Τα οφέλη των Μαθημάτων Σεξουαλικής Αγωγής είναι πολλαπλά και πολύτιμα. Μέσα από αυτά τα μαθήματα, οι μαθητές/τριες αποκτούν:

  1. Γνώσεις και Κατανόηση: Κατανοούν τη φυσιολογία του σώματος τους και τις σεξουαλικές τους ανάγκες.
  2. Δεξιότητες Λήψης Αποφάσεων: Εκπαιδεύονται στη λήψη υπεύθυνων αποφάσεων σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή.
  3. Πρόληψη και Προστασία: Μαθαίνουν για τη σημασία της πρόληψης σεξουαλικών ασθενειών και της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
  4. Αυτοσεβασμό: Αναπτύσσουν αυτοσεβασμό και αυτοπεποίθηση σχετικά με το σώμα τους και τις σεξουαλικές τους επιλογές.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί ιδιαίτερα τις  μαίες του Κέντρου Υγείας Τρικάλων κ.  Παπαδημητρίου Ζωή  και  κ. Παπαβασιλείου Μαρία που επισκέφθηκαν το σχολείο και δημιούργησαν ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι μαθητές/τριες μπόρεσαν και εξέφρασαν τις  ανησυχίες τους, έθεσαν  ερωτήματα,  επιλύθηκαν οι απορίες τους και  επισημάνθηκε ότι η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, η αναζήτηση της κατάλληλης ενημέρωσης μέσω των αρμόδιων φορέων και Επαγγελματιών Υγείας αποτελεί υπεύθυνη και ώριμη στάση που προστατεύει την υγεία τους. 

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ηλίας Γιαννακόπουλος: Η «Ζαριά» δεν ήταν καλή…Τα απόνερα της *Eurovision

  Του Ηλία Γιαννακόπουλου/Φιλολόγου             *Eurovision: Μηχανισμός μουσικού εκμαυλισμ…