Symfoniki (1)

Μάγεψε, στην κυριολεξία, με το πρόγραμμά της σε μια εξαίσια συναυλία, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, χθες το απόγευμα στις 8:30, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, αποζημιώνοντας στο απόλυτο, το …ελάχιστο, η αλήθεια είναι, κοινό που παραβρέθηκε.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της πρόεδρος του  Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων κα Τζένη Τσόγκα-Βαρδούλη, ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στους βασικούς πρωταγωνιστές, που δεν ήταν άλλοι από τους έφηβους και ταλαντούχους μουσικούς, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για να περάσουμε μια υπέροχη μουσική βραδιά, όσοι παραβρεθήκαμε.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, λόγω του ότι φέτος κλείνει την 10η περίοδο λειτουργίας της, επέλεξε να την γιορτάσει με συναυλίες σε τρεις πόλεις του Νομού Τρικάλων, που μία εξ αυτών ήταν και η Πύλη.

Οι μικροί καλλιτέχνες, χθες το απόγευμα, μας σύστησαν τον τρόπο λειτουργίας του βιολιού, της βιόλας, του βιολοντσέλου, και της τρομπέτας, ερμηνεύοντας δημοφιλή έργα κλασικών συνθετών, παγκοσμίας φήμης και με το εξαιρετικό τους ταλέντο, σκόρπισαν παντού ηχοχρώματα, παρασύροντάς μας σε μια μοναδική μουσική διαδρομή, που θα θέλαμε να ξαναπερπατήσουμε…

Μετά κι από αυτή την πολύ εξαιρετική συναυλία, μπορεί κάποιος, χωρίς να είναι ειδικός,  πως η Ορχήστρα των Νέων Τρικάλων,  διαθέτει υψηλό επίπεδο, και θα μπορούσε να σταθεί επί σκηνής το ίδιο άξια, με άλλες ορχήστρες και μουσικούς που έχουν καταγράψει στον χώρο, πολλές εργατοώρες και είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα τα ταλέντα αυτά που συμμετέχουν στην Ορχήστρα, θα αρχίσουν να στελεχώνουν μεγάλες Συμφωνικές της Ελλάδας, ενδεχομένως & του Εξωτερικού.

Το πρόγραμμα, με μαέστρο τον Στέφανο Σεκέρογλου, περιελάμβανε έργα σπουδαίων συνθετών επηρεασμένα από μουσικές παραδόσεις από διάφορες περιοχές του κόσμου.

Την χθεσινή συναυλία διοργάνωσε ο  Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και τον Δήμο Πύλης.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, εψές βρέθηκαν και παρακολούθησαν την συναυλία, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, συνοδευόμενος με τα της συζύγου του κας Μαρίας Μαράβα, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μαρίνα Πανάγου, ο πρόεδρος της ΤΚ Πύλης κ. Αλ. Τζιουβάρας, και ο δημ. σύμβουλος κ. Παν. Τσόλας.

Λίγα λόγια για την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων…

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων ορχήστρα συστήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από τον Σύλλογο Φίλοι της Μουσικής Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων. Αποτελείται από μουσικούς ηλικίας από 11 έως 24 ετών και δραστηριοποιείται σε όλες τις εκφάνσεις της μουσικής.

Ανάμεσα στους στόχους της είναι η διάπλαση των μουσικών ικανοτήτων των μελών, η ανάπτυξη του πνεύματος ομαδικής συνεργασίας, η προετοιμασία των μελών για επαγγελματική σταδιοδρομία σε ορχηστρικά σύνολα και η καλλιέργεια και διάδοση της ορχηστρικής μουσικής.

Η ΣΟΝΤ έχει δώσει συναυλίες εντός και εκτός της περιοχής των Τρικάλων, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μονωδούς, μουσικούς και αρχιμουσικούς όπως οι Δημήτρης Καβράκος, Δημήτρης Σέμψης, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, Λεωνίδας Καβάκος και με οργανισμούς όπως η ΚΟΑ, η ΕΛΣ και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αθηνών.

Symfoniki (11)

Symfoniki (10)

Symfoniki (9)

Symfoniki (8)

Symfoniki (7)

Symfoniki (6)

Symfoniki (5)

Symfoniki (4)

Symfoniki (3)

Symfoniki (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Συνάντηση Λιβάνιου με το προσωρινό ΔΣ του 1ου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022

Την Τρίτη 25/6/24 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα συνάντηση του Προσω…