Screenshot-2022-11-20-202818

Διαδηλωτές στη Λιβύη κρατούν πλακάτ εναντίον της Ελλάδας

Συνεχίζει η Λιβύη την ένταση με την Ελλάδα, καθώς σήμερα στην Τρίπολη οργανώθηκε διαδήλωση εναντίον της χώρας μας και του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, με τους συμμετέχοντες να φέρουν μάλιστα πλακάτ στα… ελληνικά.

Στην «αυθόρμητη» διαδήλωση αυτοί που συμμετέχουν κρατούν πλακάτ με τη φωτογραφία του Νίκου Δένδια και συνθήματα όπως: «Η Λιβύη επιθυμεί ειρήνη η Ελλάδα υποστηρίζει τον πόλεμο»,

«Ο Δένδιας συμμαχεί με εγκληματίες πολέμου», «Πρώτα τα συμφέροντα της Λιβύης», «Δένδια τα χέρια σου είναι βαμμένα με αίμα», «Θα υπερασπιστούμε τα θαλάσσια σύνορά μας με αίμα».

Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΕ

Μετά το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε στις 17 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης έστειλε επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Στην επιστολή αυτή, η οποία έχει τη μορφή της ρηματικής διακοίνωσης, η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης – έχει λήξει η θητεία της εδώ και περίπου ένα χρόνο – εμφανίζεται επικριτική για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο για να συναντήσει την υπουργό Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης, Νάιλα Μανγκούς.

Παράλληλα, εκφράζει την έκπληξή της για τη συμπεριφορά αυτή από ένα κράτος – μέλος της ΕΕ.

Και εκφράζει την άποψη ότι ενέργειες σαν και αυτές δεν βοηθούν στην επανένωση της Λιβύης, αλλά εντείνουν το διχασμό και είναι αντίθετες προς τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας.

Πηγή:in.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…