Λιτές οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και φέτος, εν έτει 2021, στην Πύλη & στις Τοπικές Κοινότητες που διαθέτουν σχολικά συγκροτήματα & αυστηρώς με «πρωτόκολλο» κορονοϊού, σύμφωνα δηλαδή με τις ισχύουσες διατάξεις που έχουν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ, για λόγους δημόσιας Υγείας, ωστόσο με κάθε μεγαλοπρέπεια όπως αξίζει στη μνήμη των ευκλεών προγόνων μας, που έχυσαν το αίμα τους υπέρ πατρίδας & για χάριν της του ύψιστου αγαθού της ανθρωπότητας την…Λευτεριά!!!
Έτσι στην Πύλη & στον Ιερό Ναό του Αγ. Βησσαρίωνος, ετελέσθη το πρωί Πανηγυρική Δοξολογία, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κ. Μαράβα, των πολιτικών αρχών, των αρχών των σωμάτων ασφαλείας του τόπου, καθώς & αντιπροσωπειών μαθητών των σχολείων της πόλης.
Με το πέρας της Δοξολογίας, εκφωνήθηκε ο «Πανηγυρικός» της ημέρας από την Εκπαιδευτικό κα Μαρία Δημουλά & κατόπιν έγινε μετάβαση στο Μνημείο Ηρώων, στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ Πύλης, όπου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πύλης π. Δημ. Κατσαρού, ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση, ενώ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους μαθητές των Σχολείων της πόλης, τήρηση ενός λεπτού σιγής & η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στην Πύλη σήμερα βρέθηκαν & παρακολούθησαν τις λιτές εορταστικές εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας, με τα της συζύγου του Μαρίας, ο Αντ/ρχος Πολ. Προστασίας & Οικονομικών κ. Άρης Τζάνης, ο Δ/τής του ΑΤ Πύλης κ. Χρ. Παπαδογιάννης, ο Προϊστάμενος του ΠΚ Πύλης κ. Δημ. Τσίρκας, ο Αναπληρωτής Δ/τής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας κ. Ηλ. Τσιαούσης, ο πρόεδρος της ΤΚ Πύλης κ. Βασ. Κανέλας, ο επικεφαλής της Αξ/κής Αντιπολίτευσης κ. Θ. Χήρας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κ. Ανδ. Αδαμόπουλος, οι δημ. σύμβουλοι Χαρά Καλιώρα, Μ. Παπαγεωργίου, Χρ. Ζιάκας, Παν. Τσόλας, Ιωαν. Κουτσονάσιος, Ευάγγελος Κουτής, οι Διευθυντές των Σχολείων της πόλης της Πύλης και λιγοστοί γονείς.
Στουρναραίικα
Πιαλεία