v9

Στην ιστορική αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) την Παρασκευή 14 Ιουνίου  2024 το απόγευμα, με την Συγγραφέα, Πρόεδρο Εφετών Δ.Δ.  κυρία Ευαγγελή Ν. Μπράμη, της οποίας, η χαρακτηριστική της γραφή και το συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας και αναζήτησης, εξέπληξε βιβλιόφιλους και προσωπικότητες του Λογοτεχνικού, Δικαστικού και Πολιτιστικού χώρου έγινε η  παρουσίαση του νέου βιβλίου της με τίτλο: ”ΣΑΝ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΙ” 

΄Ηδη έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, αναδεικνύει τις πολύπλοκες ανθρώπινες σχέσεις και τα βαθύτερα συναισθήματα, περιγράφοντας ταυτόχρονα πολύ λεπτά ζητήματα της Κοινωνικής και της πολιτικής ευθύνης απέναντι σε δυσάρεστες καταστάσεις φυσικών καταστροφών και ατυχημάτων εν γένει.

Στην παρουσίαση του βιβλίου της, η Ευαγγελή Μπράμη μοιράστηκε τις πηγές έμπνευσής της και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά την συγγραφή του έργου της, ενώ οι εκλεκτοί παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αποσπάσματα από το βιβλίο, διαβάσματα από την ίδια την συγγραφέα, καθώς και να συμμετάσχουν τόσο στην έναρξη της παρουσίασης σε ένα μουσικό οδοιπορικό με την χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όσο και στο κλείσιμο της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης με τον Σολίστ Πάνο Λαζαράτο, Καθηγητή και δικηγόρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η συγγραφέας , με αφορμή το διήγημα «Η Θεσσαλία σε υγρό μινόρε» απάγγειλε το ποίημά της «Ωδή στη Θεσσαλία Σεπτέμβρης του «23». 

Επίσης, στην ομιλία της εξήγησε τον τίτλο του βιβλίου της και κλείνοντας ανάφερε  ας κρατήσουμε το αισιόδοξο μήνυμα του Έλληνα Νομπελίστα: «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα  στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει: Με άλλα τόσα  την ξαναφτιάχνεις». 

Και ευχήθηκε  κάποια στιγμή να γίνει θρύψαλα το πνευματικό δοχείο του ανά χείρας βιβλίου της «ΣΑΝ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΙ» όταν θα ελλείπει το ένα συστατικό του: «Το πικρό νεράντζι».  Και αυτό θα συμβεί μόνο όταν στην Ελλάδα μας επικρατήσει ο «Της Δικαιοσύνης ΉλιΕ Νοητέ». Ο «γλυκαμός ψυχής» για την Ελλάδα και τους Έλληνες.  

Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον Ομότιμο Καθηγητή Διοικητικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν:

-Ο κ. Σπυρίδων Ι. Φλογαϊτης Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (Ε.P.L.O)

-O  κ. Αθανάσιος Δαββέτας, Πρόεδρος Εφετών, Πρόεδρος του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών (Κ.Ε.Λ.Δ.) 

-Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διπλωματικού Σχηματισμού για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Ανδρέας Ρεντζούλας

-Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ιστορικής χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δικηγόρος και Καθηγητής Μουσικής κ. Δημήτριος Καρούζος

-Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναβίωσης Νεμέων Αγώνων, Εκπαιδευτικός, Διευθυντής Επαγγελματικού Λυκείου Νεμέας  κ. Σπυρίδων Κυριάκος

-Ο Διπλωμάτης Διεθνούς Δικαίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας, Καθηγητής, Δικηγόρος και Έφορος Διεθνών Σχέσεων του Φιλολογικού Συλλόγου ”ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ” κ. Σταμάτης Γεωργούλης. 

 

Για το βιβλίο και την συγγραφέα μίλησαν:

Ο εκδότης του βιβλίου κ. Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος κυρία Γλυκερία Σιούτη και

Ο Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων, Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραφέας  και Μέλος του Κ.Ε.Λ.Δ. κ. Σταμάτης Γιακουμής, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου ακούστηκαν από τις κυρίες, Βάσω Κοτσάλου, Εκπαιδευτικός και Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Σταυρούλα Μακρή,  Φιλόλογος και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και κ. Βασίλειο Παπακώστα, Έφορο Κ.Ε.Λ.Δ. Ειρηνοδίκης ε.τ, Συγγραφέας, Ποιητής και Συνθέτης.  

v1

v2

v3

v4

v5

v6

v7

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Θέλουμε στο ΠΑΣΟΚ έναν αρχηγό που θα μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και τον δημοσιογράφο Νί…