Skrekas

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρουσίασε σήμερα την πρόταση της Κυβέρνησης για το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

 Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε σε επτά κομβικές παρεμβάσεις που αποτελούν τον πυρήνα του νέου ΕΣΕΚ της Ελλάδας: τη ραγδαία ανάπτυξη των ΑΠΕ, την αποθήκευση ενέργειας, την ενεργειακή αποδοτικότητα, τον εξηλεκτρισμό των ελαφρών μεταφορών, τη δημιουργία οικονομίας πράσινου υδρογόνου, την ανάπτυξη συνθετικών, πράσινων καυσίμων και την καινοτομία στη δέσμευση και στην αποθήκευση άνθρακα.

 Ο τρικαλινός Υπουργός, μετά την παρουσίαση της πρότασης για το νέο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ δήλωσε:

«Με βασικό στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και κριτήριο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η Κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα την πρότασή της για το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Το νέο προτεινόμενο ΕΣΕΚ, είναι δομημένο με τρόπο που δίνει υπεραξία στην ελληνική οικονομία και εγχώρια προστιθέμενη αξία, δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης ενώ, με τον μετασχηματισμό του ενεργειακού κλάδου, θα επιτύχουμε ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας για όλους τους καταναλωτές.

Είμαι βέβαιος ότι, μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης, το νέο ΕΣΕΚ με την τελική του μορφή, θα γίνει ένα όχημα για το πράσινο μέλλον της χώρας μας. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα η Ελλάδα προχωρά μπροστά για να πρωταγωνιστήσει στην πράσινη μετάβαση και στην προστασία του περιβάλλοντος. Φιλοδοξούμε να είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα καταθέσουμε το ΕΣΕΚ στην Ευρώπη».

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…