875_24246bff-53aa-4428-ba78-574d0cabaeed

Συναγερμό σήμανε στις Αρχές το γεγονός ότι άνδρας επιχείρησε να εμβολιαστεί για λογαριασμό άλλου προσώπου έναντι χρηματικής αμοιβής. Συγκεκριμένα 27χρονος άνδρας έδωσε την ταυτότητά του και 25 ευρώ σε τοξικομανή προκειμένου να εμβολιαστεί στη θέση του και εκείνος να λάβει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως μετέδωσε στο OPEN η Μίνα Καραμήτρου, οι υγειονομικοί υπάλληλοι από την πρώτη στιγμή που είδαν τον άνδρα μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο υποψιάστηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο άνδρας ήταν 35 ετών και η ταυτότητα που είχε μαζί του ανέφερε πως ήταν μόλις 27.

Οι υγειονομικοί σταμάτησαν αμέσως τη διαδικασία εμβολιασμού και κάλεσαν την Άμεση Δράση. Όταν οι Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο ρώτησαν τον άνδρα τι ακριβώς συμβαίνει και εκείνος παραδέχτηκε πως είχε δεχθεί το χρηματικό αντίτιμο των 25 ευρώ για να εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα τους περιέγραψε ότι ο ίδιος είναι άστεγος και τοξικομανής και πως ένας άνδρας τον πλησίασε στην Ομόνοια και του είπε: «Θέλεις να πάρεις 25 ευρώ; Πάρε αυτή την ταυτότητα και στις έξι να είσαι στην Αγία Βαρβάρα για να κάνεις το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη θέση αυτού που είναι στην ταυτότητα».

Επίσης, ο 45χρονος άνδρας είπε στους αστυνομικούς: «Είμαι τοξικομανής και δέχτηκα αμέσως. Ούτε που κοίταξα τα στοιχεία στην ταυτότητα, έκανα ό,τι μου είπε ο άνδρας στην Ομόνοια».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου ο άνδρας που πλησίασε τον τοξικομανή ακόμα αναζητείται, όμως έχει ήδη βρεθεί ο 27χρονος που είχε δώσει την ταυτότητά του για αυτόν τον σκοπό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει την ταυτότητά του, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ακόμα δεν είχε δηλώσει απώλεια ταυτότητας.

Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές δεν πιστεύουν ότι ο 45χρονος τοξικομανής δεν εμβολιάστηκε πρώτη φορά για κάποιον άλλο. Αντίθετα, εκτιμούν πως έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον ακόμα μία φορά για τρίτο.

Παράλληλα εξετάζουν εάν υπάρχει ολόκληρο οργανωμένο κύκλωμα το οποίο βρίσκει ευάλωτα άτομα, όπως ο εν λόγω τοξικομανής για να λαμβάνουν κάποιοι τρίτοι το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πηγή:ethnos.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Μικροί μαθητές στην Πύλη, βρήκαν πορτοφόλι & το παρέδωσαν στην Αστυνομία

Άλλη μια αξιέπαινη πράξη, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά-μαθητές Γυμνασίου, έλαβε χώρα χθες…