karamanlis-maska-krataei-xarti

(Φωτογραφία: Aris Oikonomou/SOOC)

«Η κυβέρνηση οφείλει να επιταχύνει το έργο και τις μεταρρυθμίσεις της, οφείλουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε δεσμευτεί και σχεδιάσει», δηλώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

Μιλά για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και τα αντιπλημμυρικά έργα 1,2 δισ. τονίζοντας πως όλα τα συναρμόδια υπουργεία συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και γρήγορα δημιουργώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την άμεση παροχή αποζημιώσεων, για την πρώτη στεγαστική συνδρομή των πολιτών ενώ σε ό,τι αφορά το υπουργείο Υποδομών επισημαίνει με νόημα «προσπαθούμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές διαδικασίες και παθογένειες ετών, για την ταχύτερη αποκατάσταση όσων κτιρίων κρίθηκαν προσωρινά ή οριστικά ακατάλληλα».

Σε ό,τι αφορά την πορεία των μεγάλων έργων, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής ισχυρίζεται πως τα μεγάλα έργα, το ένα μετά το άλλο, σε όλη τη χώρα ξεμπλοκάρουν και κάνει λόγο για ολοκληρωμένο πλάνο έργων συνολικού ύψους 13 δισ. Ευρώ. «Κάναμε τον κλάδο των υποδομών και των δημοσίων έργων μετά από μια δεκαετία κρίσης και απαξίωσης, να ξαναπιστέψει στον εαυτό του. Είμαστε σε θέση πλέον να πούμε ότι ο κατασκευαστικός κλάδος είναι και θα είναι ο πρωταγωνιστής στο brain gain» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός απαντά σε ερωτήσεις με χρονοδιαγράμματα για την πορεία των έργων σε όλη την επικράτεια, για τα σιδηροδρομικά έργα, για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, (ανανέωση στόλου, προσλήψεις προσωπικού), για επενδύσεις σε logistics, καθώς για το αν τα μέσα μεταφοράς είναι εστίες μετάδοσης του κορονοϊού, δηλώνοντας πως πλέον υπάρχει ένα ισχυρό εργαλείο καταπολέμησης του ιού και αυτό είναι το εμβόλιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή
-Κύριε Υπουργέ να ξεκινήσουμε από τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Θεωρείτε ότι αποτελεί μια ευκαιρία για την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει ένα νέο ξεκίνημα;

Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από μεγάλες κρίσεις. Και χωρίς ασφαλώς να λέει κανείς πως δεν έχουν γίνει και λάθη, νομίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες συμφωνούν ότι έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Μετά από μία τόσο πυκνή διετία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε ως κατάλληλη τι στιγμή για να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Ο στόχος, δηλαδή η προώθηση του κυβερνητικού έργου, δεν παραμένει απλά ίδιος, καθώς οφείλει η Κυβέρνηση -έναντι των Ελλήνων πολιτών- να επιταχύνει το έργο και τις μεταρρυθμίσεις της. Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί το νέο σχήμα.

Το μήνυμα προς όλους μας είναι ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, να υλοποιήσουμε όσα έχουμε δεσμευθεί και σχεδιάσει. Και πάνω απ’ όλα να τιμήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού που περιμένει πολλά από την κυβέρνησή μας. Στο δικό μας Υπουργείο, είχαμε αλλαγές και σε πρόσωπα και σε δομές: στον τομέα των Μεταφορών, τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, ως υφυπουργό διαδέχθηκε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ενισχύθηκε δε το υπουργείο, στον τομέα των υποδομών, με έναν νέο υφυπουργό, τον Γιώργο Καραγιάννη μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα υποδομών. Η νέα διάρθρωση, δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη δράση μας και να κάνουμε ακόμη πιο έντονο το αποτύπωμά μας στους τομείς που έχουμε την ευθύνη.

– Πάμε τώρα στο μεγάλο θέμα των πυρκαγιών και των αποζημιώσεων των πληγέντων. Ο κόσμος θέλει να επισκευάσει γρήγορα τα σπίτια του. Έρχεται χειμώνας. Ζητούν να επισπευσθούν οι διαδικασίες, να σταθείτε δίπλα τους. Επίσης, να ξεκινήσουν τα έργα για τις πλημμύρες για να μην έχουμε νέες δύσκολες καταστάσεις τον χειμώνα. Τι θα κάνετε;

Είναι απολύτως λογικό και ανθρώπινο, σε μια δύσκολη κατάσταση, οι πολίτες να έχουν αυξημένες προσδοκίες από το κράτος. Από την πλευρά μας, στεκόμαστε με σεβασμό κοντά στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές. Βρέθηκα, από τις πρώτες μέρες, και ο ίδιος στις περιοχές αυτές και μου έκανε εντύπωση η αξιοπρέπεια πολλών ανθρώπων που συνάντησα. Στο σημείο αυτό, βεβαίως οφείλω να επισημάνω ότι νιώθω τη θλίψη και κατανοώ απολύτως την οργή εκατοντάδων κατοίκων που έχασαν τις περιουσίες τους.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο iefimerida.gr

 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

ΔΕΗ mystore: Με τη μέθοδο franchise νέα καταστήματα ΔΕΗ

Για τα νέα καταστήματα ΔΕΗ σε Κηφισιά και Πετρούπολη Δυνατότητα σε ιδιώτες να αποκτήσουν ν…